Anlık Bildirim

Covid-19 flört uygulamalarına yaklaşımı değiştirdi

Tinder uygulamasının CEO'su Jim Lanzone, geçtiğimiz günlerde BBC'ye pandemi süresince insanların çevrimiçi flört uygulamalarına yaklaşımının nasıl değiştiğinden bahsetti.

Pandemide flört uygulaması kullanmak Tam Boyutta Gör

Tinder flört uygulamasının CEO'su, uygulamadaki "sola kaydır", "sağa kaydır" şeklindeki eşleşme mantığının artık karantina döneminde insanları tatmin etmek için yeterli olmadığını söylüyor. Jim Lanzone BBC'ye verdiği demeçte, insanların daha önceden uygulama içinde eşleşmesi, gerçek hayatta da görüşmesiyle sürüyordu. Ancak sanal flört karantinada norm haline geldiği için gerçek hayat kısmı bir nevi ortadan kalktı. 

Bu anlamda Lanzone artık profillerin daha bütünsel bilgiler vermeye eğilimli olduğunun altını çiziyor. Yani gerçek hayattaki buluşma faktörü deforme olduğu için, kişiler sanal profilleri üzerinde daha fazla uğraşıyorlar. Bu yüzden de daha önceki sağa veya sola kaydırma gibi hızlı eşleşmeler yerine profillere daha detaylı yaklaşımlar veya incelemeler gelişiyor. 

50 yaşındaki Tinder CEO'su bu eğilimin şu an 20'li yaşlarının başındaki Z kuşağı kullanıcıları arasında daha belirgin olduğunu söylüyor. Ayrıca şu an bu kuşak Tinder'ın genel kullanıcılarının neredeyse yarısını oluşturuyor. Lanzone'na göre daha önceden çevrimiçi flört yalnızca çevrimdışı görüşmenin hazırlayıcısı konumundayken, pandemiden bu yana asıl flörtün kendisini oluşturmaya başladı. Artık çevrimiçi konuşma basit bir prosedürden ziyade olayın kendisi olduğu için insanlar da profillerinin bütünlüğü konusunda daha çok uğraş veriyor. 

Şu anki Tinder verilerine göre pandemi öncesine göre insanların birbirine attığı mesaj sayısı %19 ve konuşmaların uzunluğu %32 artış göstermiş. Birçok yerde normalleşmeler başlamış olsa da pandeminin bu uygulamaların kullanım tarzını kökten değiştirdiği bir gerçek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim