Anlık Bildirim

Asrock'dan süpriz: K7 ve K8 aynı anakartta ...

Hernekadar Amd'nin K7 ve K8 platformları arasında teknolojik fark olsa da ucuz ve fantastik ürünleriyle tanıdığımız Asrock firması bu iki platformu tek bir çatı altında toparlamayı başarmış gözüküyor. Daha önce tek anakartta hem socket 754 hem de socket 939 desteği veren firmanın bu son ürünü platform farkından dolayı kolaylıkla diğer üründen fazla dikkat çekiyor.

Ortadaki turuncu slota aşşağıdaki dönüştürücü aparat takılıyor ve böylece K8 platformuna adım atmış oluyorsunuz. (Desteklenen işlemciler Athlon 64 ve Sempron oluyor) Şu an için sadece socket 754 aparatı olsa da yakında socket 939 için yeni bir dönüştürücünün geleceği söylentiler arasında.

Anakartın üstünde Via'nın KT880 kuzey körpüsü mevcut. K7 platformunda kullanıldığında sistem bu yonga üstünden çalışıyor. Bu yongada çift kanal bellek kontrolcüsü bulunuyor. Ek olarak sistemin multimedya ve iletişim işleri Via VT8237 güney köprüsü kullanılarak halledilmiş. Bu güney köprüsü sayesinde SerialATA 1.5Gb/s, RAID 0, 1, JBOD, SATA_HDD, USB2.0, 5.1 kanal ses, 10/100 Ethernet LAN gibi özellikler anakartta mevcut. K8 genişleme kartında ise K8T800 yongası bulunuyor. Eğer K8 platformunda çalışırsanız anakarttaki KT880 yongası iptal oluyor. Ek olarak iki yonga da aynı güney köprüsünü kullanıyor.

Asrock'dan süpriz: K7 ve K8 aynı anakartta ...

Böyle bir çözümün muhakkak ve kuşkusuz merak edilen yanı performansı. Genel olarak bakıldığında sistemin performansı kesinlikle düşük değil. Hem cinslerine göre genelde %1-2 gibi ufak farklarla geçiliyor ki bu farklar bir bios update ile bile kapanabilecek değerler. Bunun yanında ürünün birde overclock performansı incelendiğinde ürünün gayet başarılı olduğu söylenebilir. K8 yongasetindeki pci-agp hızlarını sabitleyememe durumundan dolayı anakart 220fsb civarına stabil çıkabilmiş ki aynı yongasetini kullanan diğer anakartlarda ortalama bu hızlarda tıkanmış durumda.

Sonuç olarak Asrock firması ve bu fantastik ürünü kesinlikle büyük bir tebriği hak ediyor. Fiyatı hakkında bir bilgi yok ama 100$'ı geçmemesi tahmin ediliyor. Zira Soket-754 ile Soket-939 arasında dönüşümü sağlayan benzer kartın fiyatı sadece 74$. Eğer şimdiden Socket A ile idare edeyim işlemcimi değiştirmeyeyim sonra da az para verip Athlon64 kullanabileyim diyorsanız bu ürün tam size göre..

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim