Anlık Bildirim

Asus P5E64-WE; X38 yonga setli iş istasyonu anakartı

Asus'un X38 yonga setini kullanan en iddialı anakart çözümlerinden biri olarak P5E64-WE dikkat çekmeyi başarıyor. Bilindiği gibi Tayvan merkezli lider anakart üreticilerinden Asus, hemen her yeni ve iddialı yonga setini WE (Workstation Edition) serisi dahilinde hazırladığı anakartlarda da kullanıyor. Asus'un X38 yonga setli P5E64-WE de tasarımı ve sahip olduğu özellikleriyle hitap ettiği segment dahilinde öne çıkacak gibi gözüküyor. Bakır tabanlı gelişmiş bir pasif soğutma ünitesine sahip olan anakart, Intel'in güncel ürün gamında yer alan 65nm ve 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcileri destekliyor. 1600MHz'e kadar FSB desteği sunan anakart, DDR3 bellek desteği ile geliyor ve 8GB'a kadar bellek kullanımına olanak tanıyor. Katı kapasitör kullanan ve sahip olduğu uzun özellik listesi ile öne çıkan anakartın diğer detaylarına bir göz atalım.
X38+ICH9R yonga setinden oluşan anakart üzerinde 4 adet PCIe X16 ve 2 adet te PCI slotu yer alıyor. Ayrıca PCIe X1 slotununda yer aldığı anakartın PCIe 2.0 standardına destek verdiğini de hatırlatalım. Tabi merak edenler için anakart sahip olduğu yonga seti itibariyle tam yollu Crossfire desteği de sağlayabiliyor. Üstelik özellikle finsan sektörü başta olmak üzere çeşitli kullanım alanları için anakart 4 adet ekran kartının kullanımına ve dolayısı ile 8 monitörlü sistem sahibi olunabilmesine de olanak tanıyor.
Kullanılan kaliteli komponentleri ve bu komponentlerin dizilimi ile dikkat çeken Asus P5E64-WE ayrıca 4 fazlı güç modülüne de sahip. Çift gigabit ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses desteği sunan anakart üzerinde çok sayıda SATA-II ve USB 2.0 konnektörünün yanı sıra e-SATA ve Firewire çıkışları da yer alıyor. Ayrıca anakart bazı önemli teknolojileri de beraberinde getiriyor. EPU ile işlemci yük durumuna göre güç ayarlaması yaparak enerji tasarrufu sağlamayı hedefleyen anakart TPM (Trusted Platform Module) teknolojisini de destekliyor ve ayrı bir ddebug kartı ile birlikte geliyor. Son kullanıcılardan öte profesyonel kullanımına ve sektör odaklı müşterilere yönelik olarak hazırlanan Asus P5E64-WE sahip olduğu özellikleri ile dikkat çekmeyi başarıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim