Anlık Bildirim

Asus'dan yeni ses kartları, EVGA iyice sulandı, Commodore oyuncular için döndü...

Asus Ses Kartı Pazarına Göz Dikti

Anakart, ekran kartı, monitör, kasa, soğutma sistemleri, modem vb. derken donanım dünyasının dev firmalarından Asus şimdi de ses kartı pazarına girmeye hazırlanıyor. Özellikle amatör ve yarı amatör kullanıcı dünyasının ses kartı ihtiyacını karşılamada pazarı domine eden Creative'in kalite çıtası son derece yüksek modellerinin yanı sıra çeşitli çözümler ile ayakta kalmaya çalışan bazı üreticiler ile birlikte kaliteleri her geçen gün yükselen entegre ses işlemcilerinin bulunduğu pazara Asus hızlı bir giriş yaparak diğer segmentlerde olduğu gibi iddialı bir konuma gelmek ve pastadan iri bir pay kapmak istiyor. Firmanın CeBIT'te gün yüzüne çıkaracağı yeni ses kartları D2 ve D2K temel olarak benzer özellikleri taşımak ile birlikte bağlantı bakımından farklı yolları deniyorlar. Asus'un yeni ses kartlarından Xonar D2 modeli anakarta PCI slotu üzerinden bağlanırken D2K modeli ise aynı geçtiğimiz günlerde Creative'in duyurduğu yeni X-Fi modeli gibi bağlantıyı PCIe X1 slotu üzerinden gerçekleştiriyor. Bu noktada Xona D2K modeli atıl durumda bekleyen PCIe X1 slotlarını değerlendirme bakımından yeni bir seçenek olarak kullanıcıları memnun edebilir.

Asus'un yeni ses kartları üzerinde gelen ilk haberlerde anakartlarında da tercih ettiği entegre ses çözümlerinin önemli bir bölümünü üreten ve geniş bir iş birliği içerisinde olduğu ADI firmasının hazırladığı yeni bir ses işlemcisi kullanılacağı belirtilmesine rağmen işin aslının öyle olmadığı ve ses kartlarında CMedia'nın ürettiği Oxygen HD ses işlemcisini kullanıldığı belirtildi. Detayları tam olarak açıklanmayan fakat sağladığı 116dB SNR oynatım ve kayıt yetenekleri, yüksek tanımlı 24-bit/192KHz ses, Dolby Digital Live, DTS Connect ve Dolby Headphone desteklerini göz önüne aldığımzda Asus'un Xonar serisi ile iddialı geldiğini söyleyebiliriz. Belkide en önemli durum ise ayakta kalmaya çalışan daha lokal ses kartı üreticilerine göre oldukça yaygın ve global bir ağa sahip olan Asus'un yeni ses kartları kısa bir süre içerisinden tanışabilmemiz mümkün olabilir ki bu sayede kartların başarı ve performansına göre kullanıcılar tek marka bağımlılığından da sıyrılma şansına sahip olabilecekler. Fiyat konusunda ise Asus'un modellerinin Creative'in X-Fi Extreme Gamer modeliyle benzer seviyede olacağı söyleniyor.

EVGA İşi İyice Sulandırmaya Hazırlanıyor

Özellikle anakart ve ekran kartı çözümlerinde son günlerin en hızlı firmalarından biri olan ve gösterdiği başarılı performans ile Nvidia'nın da dikkatini çeken EVGA su soğutmalı modellerine olan yatırımını her geçen gün arttırıyor. Firma bizimde haberini daha önce ana sayfamızdan verdiğimiz "Black Pearl" serisinden çıkan su sğutma sistemine sahip, fabrika çıkışı hız aşırtılmış olarak gelen GeForce 8800GTX modelinden sonra su soğutma teknolojisini anakartlarında da ciddi şekilde uygulamaya hazırlanıyor.

Su soğutma çözümlerinde konusunda uzman firmalardan biri olan Innovatek ile çalışan EVGA, Nvidia'nın an itibariyle en performanslı yonga seti olan nForce 680i SLI yonga setini kullanan ve hız aşırtma severler tarafından oldukça sevilen anakartını soğutma konusunda terfi ettirerek sulandırmaya hazırlanıyor. Firmanın CeBIT'te sergileyeceği su soğutma sistemine sahip anakartın yayınlananr resimlerinde de anlaşılacağı üzere anakart üzerinde işlemci, kuzey ve güney köprüleri ile birlikte voltaj düzenleyiciler de su soğutma sisteminin nimetlerinden faydalanmaya hazırlanıyor. Yeni alternatif ile yüksek başarım sağlayabilecek soğutma performansınn yanı sıra sessizlik açısından da ön plana çıkacak olan EVGA'nın yeni çözümü kasa içi operasyon yapmayı seven son kullanıcılar için de büyük kolay sağlamış olacak.

Asus'dan yeni ses kartları, EVGA iyice sulandı,  Commodore oyuncular için döndü...

Şu an için fiyat konusunda net bir bilgi olmamak ile birlikte EVGA'nın su soğutmalı anakartını CeBIT'i atakiben satışa çıkarması beklenirken sadece anakartın fiyatının bile oldukça yüksek olduğunu düşündüğümüzde bu çözümün segmenti içinde hatırı sayılır bir fiyatla geleceğini söyleyebiliriz.

Bu arada yine daha önce ana sayfa haberlerimizde verdiğimiz üzere Nvidia'nın nForce 650 ve nForce 680 yonga setleri arasındaki boşluığu doldurmak için hazırladığı yeni yonga seti nForce 680i LT'yi kullanan EVGA'nın ilk dünyanın ise sayılı anakartlarından birinin örneği CeBIT'te gün yüzüne çıktı. Genel itibariyle nForce 680i SLI yonga seti üzerinde yer alan ve açıkçası kullanımına pekte gereksinim duyulmayan fazladan ağ ve usb bağlantılarının krıpılması sonucu oluşturulan yeni yonga setini kullanan anakartlar çok büyük bir ihtimalle aktif (fanlı) soğutma sistemi ile gelecekler.

Commodore Efsanesi Dönüyor

Herşey aslında 25 yıl önce başlamıştı. Zamanın çok ötesinde bir düşünceyi temsil eden Commodore C64 belkide bugünkü PC oyunculuğunun gelişimindeki en önemli aktörlerden biri durumda. Zira yine zamanında kişisel bilgisayar ve oyun kavramını birleştirmeyi başaran firma, bugün hala oldukça güçlü olan markasını kullanmaya yönelik olarak özelleştirilmiş oyun makinalarını gün yüzüne çıkardı. CeBIT'te de sergilenen Commodore'un uzun bir çalışma sonucunda hazırlanmış yeni oyun bilgisayarları güçlü sistem konfigürasyonları ile oldukça dikkat çekici. Anlaşılan yurt dışında Alienware, Falcon Northwest ve Voodoo PC gibi firmalar şimdiden korku dolu rüyalar görmeye başlayabilirler. Firmanın resmi olarak duyurduğu 4 farklı modelin en iddialısı olan XX sahip olduğu donanımları ile gören herkesi etkileyebilecek deyim yerindeyse tam bir "rüya" makina olmuş. Commodore XX'in istem özellikleri şu şekilde,

Asus'dan yeni ses kartları, EVGA iyice sulandı,  Commodore oyuncular için döndü...

  • İşlemci: Intel Core 2 Extreme Quad-Core (4 çekirdekli) QX6700: 2.66GHz 8M bellek
  • Anakart: ASUS P5N32-E nForce 680i SLI
  • Hard Disk: 2x 150GB 10000 RPM SATA Raid 0 ve 2x 500GB 7200 RPM SATA Raid 1
  • Bellek: 4GB Corsair Dominator 2xTwin2x2048-8500C5D -1066MHz
  • Optik Sürücü: Philips DVD-RW
  • Güç Kaynağı: 1000W ICE Cube
  • Ses Kartı: Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer
  • Ekran Kartı: 2x NVIDIA 8800 GTX 768MB

Commodore yukarıda özelliklerini verdiğimizi tepe modeli XX'in dışında kalan diğer 3 model arasında giriş seviyesinde konumlandırılan Commodore G modeli de Core 2 Duo E6300 işlemcisi 2GB'lık belleği ve GeForce 7900GS ekran kartı gibi donanımları ile dikkat çekiyor. Oyunuclara yönelik olarak hazırlanan yeni Commodore PC'lerin tabii en önemli noktalarından biri de kullanılan kasalar. Standart kasaların artık çok gerilerde kaldığı oyun dünyasına yakışır şekilde tasarımsal farklılıklara sahip Commodore PC'ler bu konuda da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Yeni Commodore PC'lerin fiyatları hakkında şu an net bilgiler olmamak ile birlikte satışlarına Nisan ayının ortasında başlanması bekleniyor.

Intel'in Montevina Platformu Hakkında Yeni Detaylar

Haberini daha önce ana sayfamızdan verdiğimiz, Intel'in yakında piyasaya çıkacak Santa Rosa platformunun devamı olarak 2008 yılı için hazırladığı yeni dizüstü platformu Montevina'nın detayları hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı. Resmi dökümanlardan elde edilen verilere göre, firma Montevina platformunun Fundamental ve Professional olmak üzere 2 farklı versiyonunu hazırlayacak. Bu versiyonlardan Fundamental modeli standart tüm dizüstü bilgisayarlar için hazırlanırken, Professional modeli ise daha üst seviye sistemlerde kullanılacak. Montevina platformunun detayları şu şekilde,

Montevina Professional:
- Penryn tabanlı 45nm üretim teknolojisine sahip 4 çekirdekli işlemci desteği

- Cantiga GM/PM yonga seti - ICH9M güney köprüsü
- Echo Peak 3x3 AGN veya 1x2 AGN
- Shirley Peak 3x3 AGN veya 1x2 AGN
- Gigabit Ethernet
- Intel AMT 4.0
- Intel VT-x ve VT-d
- Intel Turbo Memory 2.0

Montevina Fundamental:
- Penryn tabanlı 45nm üretim teknolojisine sahip 4 çekirdekli işlemci desteği
- Cantiga GM/PM yonga seti - ICH9M güney köprüsü
- Echo Peak 3x3 AGN veya 1x2 AGN
- Shirley Peak 3x3 AGN veya 1x2 AGN

Montevina platformunun iki modeli arasındaki en önemli farklılıklar, Intel'in Santa Rosa ile temellerini atacağı firmaya özgü bazı teknolojilerinin desteklenmesinde yatıyor. Gelişmiş versiyon olan Montevina Professional modeli, gigabit ethernet yeteneğinin yanı sıra sanallaştırma teknolojisi ve firmanın daha çok bilinen adıyla Robson, fakat yeni ismi ile Intel Turbo Memory 2.0 teknolojilerine tam destek verecek. Bu arada Intel'in Turbo Memory 1.0 teknolojisini 512MB ve 1GB bellek alternatifleri ile 7 Mayıs tarihinde resmen duyurması bekleniyor.

Intel'in bağlantı yeteneklerine baktığımızda ise, ilginç isimler bizi karşılıyor. Firmanın kod adı Echo Peak ve Shirley Peak olan yeni teknolojileri aslına bakılırsa kombo Wi-Fi/WiMAX ile Wi-Fi (802.11n) adaptörlerden çokta başka birşey değil. Önümüzdeki yılın 2. çeyreği içerisinde resmen duyurulması beklenen Montevina platformunun her iki üyesi de Wi-Fi ve WiMAX teknolojilerini destekleyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim