Anlık Bildirim

ATi Radeon HD 5870 X2 yıl sona ermeden lanse edilecek

ATi Radeon HD 5870 X2 yıl sona ermeden lanse edilecek

ATi Radeon HD 4870 X2

AMD-ATi cephesinde gözler 10 Eylül'de yapılacak uluslararası etkinliklere çevrilmiş durumda. Bir ayağı Almanya'da gerçekleştirilecek organizasyon çerçevesinde AMD-ATi hem DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartlarını hem de masaüstü ve mobil sistemler için hazırladığı yeni platform çözümlerini tanıtacak. DirectX 11 cephesinde firmanın özellikle Radeon HD 5850 ve Radeon HD 5870 modellerini, endüstrinin DirectX 11 destekli ilk ekran kartları olarak tanıtması ve kartlara ait genel özelliklerle birlikte firma tarafından gerçekleştirilen test sonuçlarını yayınlaması bekleniyor.

Sene sonuna kadar ürün gamının önemli bir kısmını DirectX 11 serisi ile güncellemeyi planlayan AMD-ATi, yüksek performans segmenti için hazırlayacağı Hemlock kod adlı Radeon HD 5870 X2 modelini de yine yıl sona ermeden pazara sunmanın hazırlıklarını yapıyor. Radeon HD 4870 X2 modelinin yerine konumlandırılması ve rakip Nvidia'nın GT300 çözümüne karşı firmanın en önemli silahı olması beklenen Radeon HD 5870 X2 modelinde, 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV870 GPU'sunun çiftine yer verilmesi ve mevcut X2 modeliyle benzer şekilde yeni modelin de 2GB GDDR5 bellekle gelmesi bekleniyor.

Elde ettiğimiz bilgilere göre Radeon HD 5870 X2 modelinin tasarım çalışmaları da bitmiş durumda. 10 Eylül'de tanıtılıp tanıtılmayacağı henüz açıklanmayan yeni model için AMD-ATi'nin rakip Nvidia'nın DirectX 11 girişimlerini beklediği ve olası bir Kasım ayı lansmanına karşı eş zamanlı olarak Radeon HD 5870 X2 modelini pazara sunabileceği üzerinde duruluyor. HDMI, DisplayPort ve DVI gibi çoklu bağlantı özelliklerine destek verecek olan Radeon HD 5870 X2 modelinin geliştirilmiş CrossfireX desteği sunması beklenirken performans değerleri hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Geçtiğimiz günlerde gün ışığına çıkan bazı bilgiler, RV870 GPU'sunun yerini alacağı RV770 GPU'sundan %60'a varan oranda daha hızlı olacağını iddia ediyordu. RV770 GPU'sunun çiftine sahip olan Radeon HD 4870 X2 ile kıyaslandığında DirectX 11 destekli Radeon HD 5870 X2 (2x RV870) modelinin yerini alacağı modelden ciddi oranda daha hızlı olması beklenebilir. Zira AMD-ATi'nin gelecekte de sürdürmeye kararlı olduğu X2 tasarımları için, GPU'lar arası haberleşme verimliliğini arttıracak ve oyunlarda çift GPU kullanım verimliliğini geliştirecek çeşitli teknolojiler (makas modu gibi) üzerinde çalıştığı biliniyor.

Radeon HD 5870 X2 için henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmış olmasa da olası lansman tarihi olarak Kasım ayının gösterildiğini bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim