Anlık Bildirim

Bakan Koca artan enfeksiyonlara karşı uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden vatandaşı mevsim kaynaklı enfeksiyonlar için uyardı. Ayrıca Koca, maske ve mesafe konusuna da yeniden dikkat çekti.

Bakan Koca gribal enfeksiyonlara ve Covid-19'a dikkat çekti Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda vatandaşları gribal enfeksiyonların artışına karşı uyardı. Paylaşımda Covid-19 ve benzeri semptomları olan rahatsızlıkların mevsimden dolayı riskinin arttığı söyleyen Koca, maske ve mesafe konusunda tedbirlere uyulması gerektiğini belirtti. 

Eğitime ara verilmeyecek

Bununla beraber geçtiğimiz günlerde okullarda yüz yüze eğitime ara verilip verilmeyeceği tartışmasına da dün doğrudan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından net bir şekilde eğitimin devam edeceği şekilde karşılık verildi. Öte yandan Bakan Özer, dün itibariyle 4.025 derslikte eğitime ara verildiğini bildirdi. Özer'in aktardığı şekilde bu oran da %1'in altında. 

Bakan Koca gribal enfeksiyonlara ve Covid-19'a dikkat çekti Tam Boyutta Gör

Diğer yandan son bilim kurulu toplantısından sonra Fahrettin Koca ise vakalardaki yaş ortalamasının düşüşüne dikkat çekti. Koca'nın açıklamasına göre, şu anda aktif vakaların yaklaşık %40'ını 23 yaş altı kişiler oluşturuyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim