Anlık Bildirim

Bilgisayar bileşen sıkıntısı azalmaya başladı

Bilgisayar dünyasını zora sokan küresel çip sıkıntısı en azından bu sektörde gevşemeye başladı. Pek çok bileşenin sevkiyat sürelerinde önemli iyileşmeler yaşandığı rapor ediliyor. 

PC Tam Boyutta Gör

Pandeminin başlarından bu yana elektronik cihaz sektörünü ağır bir şekilde etkileyen küresel çip krizi bazı kesimlerde etkisini azaltamaya başladı. En önemli sektörlerden birisi olan bilgisayar sektöründe rahatlama sinyalleri var. 

Küresel çip krizi hafifliyor mu?

TSMC başta olmak üzere Samsung, Intel gibi döküm devlerinin on milyarlarca dolar yatırımla yeni tesisleri devreye alması veya inşaasına başlaması sonrasında yılın sonlarına kadar küresel çip krizinin azalması bekleniyor. 

Kaynaklar bilgisayar sektöründe bileşen krizinin bir nebze de olsa hafiflemeye başladığını belirtiyor. Dizüstü ve masa üstü bileşenlerinde Kasım ayından itibaren PCIe 3.0 destekli SSD kontrolcüleri ile Alder Lake işlemciler için gerekli yeni bileşenlerin sevkiyat süreleri 8-12 hafta arasına geriledi. Maliyeti daha düşük güç yönetim yongaları, Wi-Fi kontrolcüleri, USB Tip-C gibi bileşenlerin stok sıkıntısı da azalmış durumda. 

Bileşen sıkıntısının azalması satışları da olumlu etkileyecek. Normalde düşüş sürecinde olan ODM dizüstü satışlarının ilk çeyrekte yüzde 5.1 ile sınırlanacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte sunucu LAN yongalarında sevkiyat süresi 40 hafta, FPGA yongalarda 50 hafta, 4G yongalarında 30-40 hafta, OLED sürücülerde 20-22 hafta gibi can sıkıcı seviyelerde seyrediyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim