Anlık Bildirim

Blower fanlı RTX 3090'lar çoğalıyor: MSI da listeye eklendi

Donanım dünyası blower fan geleneği artık bitti derken MSI’dan bir adım geldi. GTX 480’i andıran RTX 3090 Aero stok frekanslarda çalışan GA102 üzerinde yükseliyor.

Blower fanlı RTX 3090'lar çoğalıyor: MSI da listeye eklendi Tam Boyutta Gör

Nvidia Ampere ile birlikte kasa içi hava akımından daha fazla yararlanılan efektif bir soğutucuya imza attı. MSI’ın konuya dair bir çift sözü var görünüyor.

 

MSI yaptığı duyuruyla RTX 3090 Aero’yu duyurdu. Model diğer RTX 3090’larla aynı şekilde GA102 GPU’su üzerinde yükselirken 24 GB GDDR6X bellekle geliyor. GPU ve belleklerin stok hızlarda görev yaptığı kartın TGP’si de haliyle 350 wattta kalmış.

Fermi mimarili GTX 480'i andırıyor

Modelin en dikkat çeken özelliği ise blower fanla gelmesi.  Dahası tasarımıyla ve renk uyumuyla referans tasarım GTX 480’i andıran model bir yandan yüksek performans vadederken diğer yandan bazı kullanıcılar için hatıraları canlı tutacak bir kart niteliği taşıyor. Önemli bir not olarak daha düşük TGP'ye sahip RTX 2080 Ti'ın blower fanlı versiyonlarının soğutma anlamında başarılı olmadığını belirtelim.

Blower fanlı RTX 3090'lar çoğalıyor: MSI da listeye eklendi

Diğer taraftan tam boy PCB ile gelen RTX 3090 Aero’ya çift taraflı konumlandırılan VRAM ünitesinin soğutulması için PCB’nin tamamını kaplamayan tuhaf bir plaka eşlik etmiş. Son olarak MSI modelin fiyatı açıklamasa da Aero serisinin MSRP seviyesinden sunulduğunu hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5625 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, rtx 3090 aero ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim