Anlık Bildirim

Büyülü maviler tehlike altında

Deniz kirliliği günümüz dünyasında giderek büyüyen ciddi bir ekolojik sorun. Maviliğiyle büyüleyen suların kirlenme nedenleri en temelde çöpler ve kimyasal atıklar.

Dünyamızı yaşanabilir kılan denizler her gün daha çok kirleniyor. Bu kirliliğin başlıca iki nedeni ise çöpler ve kimyasal atıklar.

Tarımda kimyasal gübre kullanımı, fabrikaların filtrelemeden kimyasal atıklarını denize bırakmaları, deniz taşımacılığı gibi birçok etmen denizlerde kimyasal atıkların birikmesine neden oluyor. 
 

Büyülü maviler tehlike altında Tam Boyutta Gör

Deniz çöplerinin büyük çoğunluğunu ise doğada çözünmesi yüzlerce yıl süren plastik atıklar kaplıyor. Sadece beşeri yolla değil, rüzgâr, yağmur, fırtına gibi doğal yollarla da karadaki birçok çöp denize taşınıyor ve orada birikiyor. Bu çöplerin başında sigara izmaritleri, pet şişeler ve şişe kapakları, alışveriş poşetleri, yiyecek ambalajları ve balıkçılık faaliyetlerinde kullanılan aletler yer alıyor.

Denizlerdeki bu kirlilik sadece doğayı değil insanlığı da etkiliyor. Denizde kimyasala maruz kalan su ürünleri daha sonra insanlar tarafından tüketiliyor. Bunun yanı sıra denizlerde fotosentez yaparak oksijen üreten deniz çayırları büyük tahribata uğruyor.

Deniz kirliliğinin sonuçları üzerine henüz kapsamlı bilimsel araştırmalar yapılmamış olsa da dünyamıza hayat veren bu yaşam kaynağındaki tahribatın, bütün ekosisteme zarar vereceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim