Anlık Bildirim

İki doz aşı yaptıran kişilerin Covid-19'u ağır geçirme olasılığı 13 binde 1

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) tarafından yayınlanan verilere göre, iki doz aşı yaptırmış kişilerin Covid-19'u ağır geçirme veya hayatını kaybetme riskleri çok az.

CDC, iki doz aşının Covid-19'a karşı koruyuculuğunu açıkladı Tam Boyutta Gör

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) tarafından yayınlanan verilere göre, iki doz koronavirüs aşısını olmuş kişilerin Covid-19'u ağır geçirme veya hayatını kaybetme ihtimalleri fazlasıyla düşük.

CDC verilerinde, iki doz Biontech, Moderna veya Johnson & Johnson aşısını yaptıran insanların ağır Covid-19 geçirme ihtimallerinin 13 binde 1'den bile az olduğu belirtiliyor. Bununla beraber CDC, Amerika Birleşik Devletleri'nde 2021 Ocak ayından bu yana hastaneye kaldırılan veya hayatını kaybeden vatandaşların %99'undan fazlasının aşılanmamış kişiler olduğunun altını çizdi. 

Son verilere göre ise şu an ABD'deki 12 yaş üstü insanların %63'ü tamamen aşılandı. Öte yandan yetişkin nüfusun ise %75'i en az bir doz aşısını oldu. 

Kaynakça https://www.cnbc.com/2021/09/10/why-are-covid-cases-so-high-when-vaccination-is-widespread.html https://www.ntv.com.tr/saglik/cdc-tam-asili-kisilerin-agir-covid-19-olma-ihtimali-13-binde-1,mp0CtbZI-k2-BpSz7EMNkw Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7743 kez okundu.
55 kişi, toplam 60 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cdc, dünyada aşılama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim