Anlık Bildirim

Çini koronavirüsün gölgesinde yabani hayvan ticaretini yasakladı

Çin, koronavirüs salgınının engellenmesi kapsamında aldığı tedbirlere bir yenisini ekledi. Buna göre, ülkedeki yabani hayvan ticareti yasaklandı. Tüm yabani hayvan siteleri karantina altına alınacak.

Çini koronavirüsün gölgesinde yabani hayvan ticaretini yasakladı Tam Boyutta Gör

Dünya çapında hızla yayılmaya devam eden ve halihazırda en az 13 ülkede virüsün neden olduğu vakaların görüldüğü Wuhan salgınının ortadan kaldırılması için yetkililer aralıksız çalışıyor. Söz konusu gayretlerin en sert uygulandığı ülke ise haliyle koronavirüsün yayılmaya başladığı Çin Halk Cumhuriyeti.

En az 80 kişinin hayatını kaybettiği salgına yönelik olarak alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Buna göre Çin, koronavirüs salgını nedeniyle yabani hayvan ticaretini yasaklamaya karar verdi. Ülkenin Devlet Piyasa Denetleme ve Düzenleme İdaresi, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Ulusal Ormancılık ve Mera İdaresi, salgın durumu kalkana kadar yabani hayvan ticaretinin durdurulduğunu ifade etti.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre yaban hayvan yetiştiren tüm siteler karantinaya alınacak ve buralardan hiçbir şekilde vahşi hayvan taşıması yapılamayacak.

Çini koronavirüsün gölgesinde yabani hayvan ticaretini yasakladı

Bu kapsamda, yabani hayvan etinin tüketilmesine karşı sosyal medyada da tepkiler çığ gibi büyümeye başladı. Çin’in popüler sosyal medya platformu Weibo’da yer alan ve “yabani hayvan etine hayır de” anlamına gelen #SayNoToBushmeat hashtaginin yaklaşık 1 milyar kez okunduğu belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3620 kez okundu.
11 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüs, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim