Anlık Bildirim

Dell mini-LED aydınlatmalı 4K monitörünü duyurdu

Yüksek çözünürlüklü paneller yaygınlaşmaya devam ediyor. Dell’in son çözümü renk skalası ve kalibrasyon özellikleriyle içerik üreticilerine hitap ediyor.

Dell mini-LED aydınlatmalı 4K monitörünü duyurdu Tam Boyutta Gör

LCD ve LED derken mini-LED arka aydınlatma tekniği de kendisine yer edinmeye başladı. Dell’in son monitörü yüksek parlaklık ve renk doğruluyla öne çıkıyor.

Mini-LED nedir?

Öncelikle dilerseniz kısaca mini-LED'e göz atalım. mini-LED arka aydıntlaması temelde LED aydınlatmasıyla aynı. Yalnızca daha fazla sayıda ve daha küçük diyotlara yer veriliyor. 0.2 mm'den küçük LED'lerin girdiği mini-LED sınıfının OLED ekranlara göre önemli avantajları mevcut. OLED seviyesinde piksel bazında tamamen kapanma/parlaklık ayarı sunamasa da mevcut LED aydınlatmasına göre bölgesel aydınlatma kontrolünde iyileşme sonucunda daha yüksek kontrast oranlarına ulaşılabiliyor.

Ayrıca mini-LED arka aydınlatması OLED'e kıyasla daha uygun fiyatlı. Yine LED'e kıyasla daha yüksek parlaklık sunabilen mini-LED'ler OLED'ler gibi organik materyalden üretilmediği için yıpranma konusunda da avantaja sahip. Tabi görüntü kalitesi başlığında OLED birinciliği elinde tutmaya devam ediyor.

Mini-LED aydınlatmalı monitör

UP3221Q modelinde 32’’ ebatında 4K çözünürlüklü panele yer veren Dell paneli aydınlatmak için 2000 adet mini-LED konumlandırmış. IPS panelin renk aralığı sRGB’den %25 daha geniş iken Adobe RGB skalasının %93’ünü ve BT.2020’nin %83’ünü kapsayabilmiş. Fabrika çıkışı kalibre edilen monitörler dahili aracıyla da kalibre edilebiliyor. Parlaklık başlığında 1000 nite ulaşan panelin kontrast oranı ise 1000:1 olarak belirtilmiş.

Dell mini-LED aydınlatmalı 4K monitörünü duyurdu Tam Boyutta Gör

Shading hood adı verilen çerçevesiyle ortamdaki ışıkları ve yansımaları elimine eden monitörde HDMI, DP girişlerine ve ses çıkışına yer verilirken Thunderbolt 3 arayüzü üzerinden aygıtlar daisy chain tekniğiyle birbirine bağlanabilecek.  Son olarak UltraSharp 32 HDR PremierColor 4999 dolardan satışa sunulmuş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim