Anlık Bildirim

Delta varyantı bitmeden Lambda varyantı geldi

İlk olarak Peru'da görülen Lambda varyantı her geçen gün etkisini artırıyor. Şimdiden Latin Amerika'daki birçok ülkede görülen varyant, vaka artışında etki gösteriyor.

Delta varyantı bitmeden Lambda varyantı geldi Tam Boyutta Gör

Şu an birçok ülke ciddi endişeye ve vaka artışlarına sebep olan Delta varyantının ardından Lambda varyantı yayılmaya başladı. İlk olarak Peru'da tespit edilen ve neredeyse bütün Latin Amerika'ya yayılan bu varyantın daha bulaşıcı ve aşılara karşı daha dirençli olabileceği düşünülüyor. 

İlk olarak 2020 sonlarında görülen ve her geçen gün daha fazla ülke görülen Lambda varyantı DSÖ tarafından daha önceden "izlenen" varyantların arasına alınmıştı. Geçtiğimiz Nisan ayında Peru'da vakaların %81'inden fazlasının bu varyant kaynaklı olduğu görüldü. 

New York Post'un haberine nüfusuna göre en çok koronavirüs kaynaklı ölüme sahip ülke olarak nitelendirilen Peru'da virüse yakalanan her 10 insandan birisi ölüyor. Öte yandan Lambda varyantıyla ilgili açıklama yapan bilim insanları bu yeni varyantın potansiyel olarak artan bulaşıcılığa ve antikorlara karşı dirence yol açabilecek bir dizi mutasyon taşıdığının altı çizildi. 

Bununla birlikte İngiltere Halk Sağlığı (PHE), şimdilik bu varyantın diğerlerinden daha bulaşıcı olduğuna dair herhangi bir kanıta rastlanmadığını ifade etti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9298 kez okundu.
75 kişi, toplam 77 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lambda, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim