Anlık Bildirim

Beyaz Rusya kripto paraya vergi muafiyeti getiriyor

Pek çok ülke kripto para dünyasına yönelik vergiler düzenlemenin planını yaparken bu alanda önemli bir merkez haline gelmek isteyen Beyaz Rusya vergi muafiyeti kararı aldı.

Beyaz Rusya kripto paraya vergi muafiyeti getiriyor Tam Boyutta Gör
 

Son dönemde dünya genelinde kripto paraları düzenlemek ve kripto para piyasasında gerçekleşen işlemleri vergilendirmek için ciddi çalışmalar yapılıyor. Kripto para, Blockchain ve ICO gibi konularda önemli bir merkez haline gelmek isteyen Beyaz Rusya ise genel tutumun aksi yönünde bir karar aldı. Devletin resmi yayın kuruluşu  BelTA'nın haberine göre Beyaz Rusya Devlet Başkanı Alexander Lukashenko kripto para piyasalarını yakından ilgilendiren vergi muafiyeti kararnamesini imzaladı.


5 Yıllık Vergi Muafiyeti 

Ülkedeki bilişim teknolojileri şirketleri tarafından önerilen ve uzun bir süredir imzalanması beklenen kararname; akıllı sözleşmeler geliştirme, token çıkarma(ICO'lar için), kripto para ticareti ve madenciliği gibi alanlarda çalışan şirketleri kapsıyor. Kararnameye göre bu alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin elde ettikleri gelirler önümüzdeki 5 yıl boyunca gelir vergisinden muaf tutulacak. Lukashenko'nun finansal teknolojileri desteklemek adına aldığı bu karar ile hem yerel girişimlerin artması hem de Avrupa'da, finansal teknolojiler üzerine faaliyet gösteren şirketlerin Beyaz Rusya'ya kayması bekleniyor.


Beyaz Rusya'nın aldığı bu karar aslında ülkenin kripto paralara ve Blockchain teknolojisine olan yaklaşımına bakılınca pek de şaşırtıcı görünmüyor. Teknoloji ve finans kuruluşlarının yer aldığı Hi-Tech Park isimli özel bir ekonomik bölge oluşturan Beyaz Rusya hükümeti, yeni kararname ile Hi-Tech Park'ın gelişmesini planlıyor. Ülkenin merkez bankası ise temmuz ayından beri Blockchain teknolojisini yerel bankalara entegre etmek için çalışmalar yapıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim