Anlık Bildirim

ECS'den 32nm Intel işlemciler H55 çipsetli anakart: H55M

ECS'den 32nm Intel işlemciler H55 çipsetli anakart: H55M

32nm üretim teknolojisiyle hazırladığı yeni nesil işlemcilerinde endüstride ilk defa entegre grafik birimine yer verecek olan Intel, yeni işlemcilerle birlikte H55 çipsetini de pazara sunacak. LGA1156 formundaki Core i5 ve Core i7 800 serisi işlemciler için hazırlanan P55 çipsetiyle benzer özelliklere sahip olan H55'in temel farklılığı olarak 32nm işlemcilerdeki entegre grafik için FDI ara birimine destek vermesi gösterilebilir.

FDI (Esnek Görüntü Arabirimi) desteği ile Westmere mimarisini temel alan 32nm işlemcilerdeki entegre grafik birimini kullanabilen H55 çipsetli anakartlar, P55 çözümlerden farklı olarak görüntü ara birimi için modeline göre DVI, HDMI veya D-Sub konnektörlerini de üzerlerinde barındıracaklar. 5 Ocak'ta lanse edilmesi beklenen yeni nesil Intel işlemciler için H55 çipsetli anakart modelleri üzerinde çalışan isimlerden birisi de dünyanın en büyük donanım üreticilerinden birisi olan ECS. Firmanın giriş seviyesi sistemler için hazırladığı H55 çipsetli H55H-M modeline ait ilk detaylar gün ışığına çıktı.

Intel'in masaüstü sistemler için hazırladığı Clarkdale kod adlı 32nm işlemcilerin tamamıyla uıyumlu olan anakart iki adet DIMM slotuyla geliyor ve 1333MHz'e kadar çift kanal DDR3 bellek desteğiyle geliyor. 4 fazlı güç tasarımına sahip olan ECS H55M üzerinde ayrıca harici ekran kartı kullanımı için bir adet PCIe 2.0 x16 slotuna yer veriliyor. 6 adet SATA-II konnektörü ile birlikte Gigabit Ethernet, 6 kanal yüksek tanımlı ses desteği ve işlemciye entegre grafik birimi için D-Sub ile DVI çıkışlarına sahip olan Micro-ATX formundaki ECS H55M'in Ocak ayında satışa sunulması bekelniyor.

ECS'den 32nm Intel işlemciler H55 çipsetli anakart: H55M

ECS'den 32nm Intel işlemciler H55 çipsetli anakart: H55M

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim