Anlık Bildirim

ECS'nin Nehalem hazırlığı; X58 Black Edition

Kasım ayında duyurulması beklenen Core i7 serisi yeni nesil Intel işlemciler ile birlikte soket yapısı da değişeceği için kullancıların anakart güncellemesine gitmesi gerecek. Bu noktada uzunca bir süre için X58 yonga setli modeller kullanıcılar için tek alternatif olacak gibi görünüyor.

Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere Intel, Nehalem mimarisini temel alan Bloomfield ailesine üye işlemciler ile birlikte LGA775 formunu geride bırakarak LGA1366'ya geçiş yapıyor. Firma yeni nesil işlemcilerin yanı sıra eşlik edecek anakartlar için de X58 yonga setini hazırladı.

X58 yonga seti tahmin edebileceğiniz üzere X48 yonga setinin devamı olarak yüksek performans meraklıları için hazırlandı. Core i7 920, 940 ve XE 965 modelleriyle kullanılacak anakartlara güç verecek yongaya güney köprüsü olarak ICH10R eşlik edecek.

AMD-ATi'nin Crossfire X teknolojisine de destek veren X58 ile SLI teknolojisi de kullanılacak fakat bu noktada anakart üreticileri iki farklı yöntemden birini seçecek. Bunlardan ilki Nvidia'nın NF200 yongasını kullanmak diğeri ise Nvidia'nın lab. testlerini geçerek yazılımsal SLI desteği elde etmek.

Anakart üreticilerinin X58 yonga setli anakartları da gün ışığına çıkmaya başladı. Gigabyte, Asus, MSI ve Foxconn'dan sonra son dönemde Black Edition serisi entegre grafik işlemcili anakartlarıyla sık sık gündeme gelen ECS'nin hazırladığı X58 çipsetli çözüm de gün ışığına çıktı.

ECS'nin Nehalem hazırlığı; X58 Black Edition

PC Pop tarafından görselleri yayınlanan ECS'nin Black Edition serisi X58 yonga setli yeni anakartının Kasım ayı içerisinde Nehalem lansmanına paralel olarak kullanıma sunulması bekleniyor. Kaslı görünümü ve soğutucusu ile dikkat çeken anakart, daha ilk bakışta Nehalem ile ilgili yaşanan bellek tartışmalarına son noktayı koyuyor.

Geçtiğimiz günlerde entegre bellek kontrolcülerinin 1066MHz'e kadar DDR3 bellek desteği sunan Core i7 serisi işlemcilerin Extreme Edition serisine üye olmayan modellerinde bellek desteğinin kilitli olacağından kullanıcıların hız aşırtma noktasında sıkıntı yaşayacağı iddia edilmiş fakat devamında Core i7 serisinin tüm modellerinde bellek limitlemesi olmayacağı anlaşılmıştı.

Renkli bir tasarıma sahip olan ECS'nin X58 yonga setli anakartında DDR3 1333MHz bellek desteğine yönelik yer alan ibare dikkatlerden kaçmıyor. 6 adet DIMM slotuna sahip olan anakart, ısı iletim teknolojisini esas alan pasif soğutucu ile desteklenmiş durumda. 2x PCIe x16 slotuna sahip olan anakart üzerinde ayrıca 2x PCIe x1, PCIe x4 ve PCI slotlaru yer alıyor.

Crossfire desteğine sahip olan X58B-A'nın SLI desteği noktasında ise henüz net bir bilgi bulunmuyor. Farklı RAID konfigürasyonlarını destkeleyen 6x SATA-II konnektörüne sahip olan ECS'nin yeni anakartı üzerinde ayrıca IDE ve 2x eSATA portları da yer alıyor. Katı kapasitörler ile destkelenen anakart üzerinde ayrıca çift Gigabit ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses özelliği de yer alıyor.

Profesyonel kullanıcılar için Debug LED ve Power/Reset butonlarına da sahip olan ECS'nin Black Edition serisi X58B-A modeline yönelik detaylar geldikçe bildirmeye devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim