Anlık Bildirim

Ekran kartı fiyatlarında %5 -10 artış yaşanabilir

ATi ve Nvidia başta olmak üzere endüstri devi pek çok firma adına hacimli yonga üretimi gerçekleştiren Tayvan merkezli döküm firması TSMC, 40nm üretim teknolojisi için bir süredir devam eden ve pazarda GPU kıtlığına neden olan verimlilik problemlerinin aşıldığını belirtse de ekran kartı üreticileri düşük verimlilik probleminin tam anlamıyla çözülmesinin Mayıs ayını bulacağını düşünüyorlar.

Uzakdoğu merkezli Digitimes'ın haberine göre, verimlilik problemlerine bağlı GPU kıtlığı ve bellek fiyatlarındaki artış nedeniyle ekran kartı fiyatları yükselebilir. Aralarında Asus, Gigabyte, MSI ve Tul (PowerColor) gibi isimlerin de yer aldığı bazı ekran kartı üreticilerinin, yükselen maliyetlere karşı kâr marjlarını koruyabilmek adına ekran kartı fiyatlarını %5 - %10 seviyesinde arttıracakları belirtiliyor.

Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin: DH App Gallery Uygulamasını İndir DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü GENEL İSTATİSTİKLER
13281 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dram, tsmc ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim