Anlık Bildirim

EVGA'dan bir ilk: Ryzen tabanlı X570 anakart sinyalini verdi

Intel ve Nvidia için özel tasarım devre kartları üreten dünyaca ünlü teknoloji firması olan EVGA, twitter üzerinden paylaştığı videoda ilk defa AMD tabanlı anakart üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Youtube üzerinde yayınlanan kısa tanıtım videosu ardından,şirketin AMD yonga setine dayalı olan premium Dark serisine ait anakartı piyasaya sürmesi bekleniyor. Videoda kısaca görünen Ryzen logosunun üzerine yazılmış Dark yazısı her şeyi açıklar nitelikte.

EVGA'nın, Nvidia ve Intel ile güçlü bağları olduğu bilinen bir gerçek bu da AMD çipsetine dayalı anakartlarının veya Radeon grafik kartlarının EVGA'nın fabrikasından neden hiç çıkmadığını açıklıyor. Teknolojiyi uzun zamandır takip edenler, EVGA'nın geçmişte nForce 730a gibi AMD için özel anakartlar ürettiğini iddia edebilir. Teknik olarak, Nvidia'nın yonga setlerini kullandıkları için AMD'ye özel olarak üretildiğini söylemek yanlış olur.

Ne Youtube ne de Twitter üzerinde yapılan paylaşımda herhangi bir çıkış tarihi belirtilmemiş. EVGA'nın ilk defa üreteceği X570 tabanlı anakartının raflarda yerini alması biraz uzun sürecek olsa da, rekabet her zaman son kullanıcıya yarayacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim