Anlık Bildirim

Ethereum ağındaki ekran kartı gücü geçtiğimiz ay %19 düştü

Çin'de kripto para madenciliğine yönelik daha fazla kısıtlamanın ardından, Ethereum ağına katkıda bulunan toplam ekran kartı gücü sadece bir ayda önemli ölçüde düştü.

Toplam network hash oranı - bir Bitcoin bloğunu çözmek ve kullanılabilir para birimi oluşturmak için çalışan ekran kartlarının miktarı - bir ayda %19 düştü ve bu, Çin'in kripto para birimi üzerindeki baskısının ne denli etkili olduğunu gösteriyor.

Ethereum ağındaki ekran kartı gücü geçtiğimiz ay %19 düştü Tam Boyutta Gör

Etherscan aracılığıyla görüntülediğimiz grafikte, önemli düşüşlerden sonra hash oranının dengelenmeye başladığı görülüyor. Bu olayın tamamen Çin'deki grafik kartı tabanlı madenlerin sistemik olarak kapatılmasına dayandığı söylenebilir.

Ethereum ağındaki ekran kartı gücü geçtiğimiz ay %19 düştü Tam Boyutta Gör


Çin hükümeti, enerji maliyetlerinin en düşük olduğu Sichuan, Yunnan ve İç Moğolistan gibi bölgelerde, bu operasyonların tükettiği kaynakların aşırı olması nedeniyle kripto para madenciliğini ortadan kaldırmaya karar verdi. Aynı zamanda ülkedeki finans kurumları, kripto para hizmetleri ve buna bağlı ticaret sektörü, hükümet tarafından zorunlu kılınan tasfiye işlemlerini uyguluyor.

Bir Bitcoin ağının çözülmesi yaklaşık 14 ila 19 dakika sürüyordu. Yaşanan son olaylardan sonra %19 azalan işlem gücü, Bitcoin ağını %28 kolaylaştırarak, teorik olarak 10 dakikaya düşürdü.

Oyunculara müjde !

Ethereum ağındaki ekran kartı gücü geçtiğimiz ay %19 düştü Tam Boyutta Gör


Kripto para madenciliğinin artan popülaritesi, sistemlerini kurmak veya yükseltmek isteyen PC oyuncularını olumsuz etkiledi. Çin'deki yasaklamalar nedeniyle ekran kartı fiyatlarında ciddi düşüşler yaşanmaya başladı. Oyuncuları sevindiren bu haberle birlikte yalnızca 2021'in ilk çeyreğinde, kripto para madencileri tarafından yaklaşık 700.000 grafik kartının satın alındığı belirtmekte fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim