Anlık Bildirim

Çinlilerin ekran kartları Nvidia ve AMD'ye sıkı rakip olacak

Çin'in yerli üretimi olan, 2021'in üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen ekran kartlarının Nvidia GTX 1080 ve AMD VEGA 64 ekran kartlarına yakın bir performans vermesi bekleniyor.

Changsha bölgesinde, Çin merkezli ekran kartı üreticisi olan Jingjia Micro'nun seri üretime hazır olduğu belirtiliyor. Yapılan son yatırımcı toplantısında Jingjia Micro, JM9 serisi ekran kartlarının beklenenin üzerinde performans gösterdiğini ve şirketin 2021'in üçüncü çeyreğinde seri üretim bandına geçeceğini belirtti.

Çinlilerin ekran kartları Nvidia ve AMD'ye sıkı rakip olacak Tam Boyutta Gör


Şirket, JM9231 ve JM9271 olmak üzere iki modeli piyasaya sürecek. JM9231 modeli, Nvidia giriş model olan GTX 1050 gücünde olması beklenirken, JM9271 modelinin GTX 1080 modeline eşdeğer performans verdiği belirtiliyor.

Jingjia Micro JM9271, yaklaşık 8,0 TFLOP'luk hesaplama gücüne sahip amiral gemisi olarak nitelendiriliyor. Özellikleri arasında PCIe 4.0 x16 arabirimi desteği, 512 GB/s'ye kadar bant genişliği sunan 16GB HBM belleği, 1800 Mhz saat hızı ile birlikte 200W TDP'ye sahip olacağı belirtiliyor. H.265/4K 60FPS kodlamalı görüntüleme için HDMI 2.0 ve DP 1.3 çıkışlarına sahip olan kart, ayrıca OpenGL 4.5 ve OpenCL 2.0 API'leri ile uyumlu olacağı söyleniyor. DirectX desteğinden ise bahsedilmiyor.

Çinlilerin ekran kartları Nvidia ve AMD'ye sıkı rakip olacak Tam Boyutta Gör

Jingjia Micro, verimlilik açısından Nvidia ve AMD ile rekabet edemeyecek olsa da, bu ekran kartlarının yurt içinde üretilmesi, NVIDIA ve AMD şirketlerini cazip fiyatlar sunmasına zorlayacaktır. Performans ve test sonuçları gibi daha fazla detayın yakın zamanda gelmesini bekliyoruz. Çin'in ayrıca veri merkezi ve bulut bilişim segmentinde rekabet edecek kendi HPC(Yüksek performanslı bilgi işlem) ekran kartları üzerinde çalıştığını belirtmekte fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14582 kez okundu.
40 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim