Anlık Bildirim

Fujitsu Siemens'den Tablet PC kıvamında, Notebook ; LifeBook P1500

Taşınabilir cihazlarda kullanıcıların ilk önemsedikleri şey boyut oluyor. Devamlı yanınızda taşıdığınız cihaz ne kadar küçük ve hafif olursa o kadar fazla taşınabilirliği artmakta. Boyutları eş olan cihazlar içinse alıcının seçimini belirleyen şey ne kadar fazla özellik cihazla birlikte geldiği oluyor. Özellikle notebook'larda kullanıcıların taşınabilirlik ve olabildiğince fazla özelliği bir arada görmek istedikleri taşınabilir aygıtlar arasında.

Fujitsu Siemens, LifeBook P1500 ile kullanıcılara yaklaşık olarak A4 kağıt boyutlarında (23.6 x16.7 x 3.45cm) kasada Tablet PC ile notebook karışımı cihazı bir arada sunuyor. 1.2 Ghz hızında çalışan 2MB L2 tampon belleği bulunan ve 400FSB veri yolu hızına sahip Intel Pentium M753 işlemci bulunan LifeBook P1500'de kullanıcıya sunulan en düşük konfigirasyonda 256MB bellek ve 30GB sabit disk bulunmakta. Notebookda bulunan 8,9'' boyutundaki 1024x600 piksel çözünürlüğe sahip dokunmatik WSVGA ekran ters olarak katlanarak tuşların üstüne yatırılabilmekte.

Entegre Intel GMA900 çipseti kullanan notebook, grafik işleri için paylaşımlı olarak 128MB a kadar bellek ayırabilmekte. LifeBook P1500 ile ayrıca Wi-Fi 802.11a/b/g standartlarına destek, 10/100 ethernet, 56K V.90 modem, 2 tane USB 2.0 portu, SD/MMC ve Compact Flash kart okuyucu kullanıcıya sunulanlar arasında. Konu taşınabilirlik olunca, cihazın güvenliğide oldukça büyük önem taşımakta. Fujitsu Siemens'in yeni tablet PC lerinde kullandığı parmak izi okuyucu çözümü LifeBook P1500'de de kullanılmış. Kullanıcıya hızlı ve pratik bir biçimde yüksek güvenilirliği olan bir koruma yöntemi sağlayan parmak izi duyarlı şifreleme, ileride cep telefonlarından, PDA lara kadar bir çok alanda standart olması beklenen bir teknoloji.

Standart paket ile gelen 3 hücreli Li-ion şarj edilebilir pil ile 3.5 saat kullanım süresi sunan LifeBook P1500'e sonradan alınabilecek yüksek kapasiteli pil ile kullanım süresini 7 saate kadar çıkartmak mümkün. Fujitsu Siemens cihazı düşük bir ücretle piyasaya sunabilme düşüncesi ile olsa gerek, dokunmatik ve katlanabilir bir ekrana sahip olan LifeBook P1500'de Windows XP Tablet PC Edition yerine Windows XP Pro kullanmış. Microsoft, Windows XP Tablet PC Edition'ı sadece üreticilere satmakta ve yazılımı geliştirmek için ek birim kurmak, fazladan masraf yapmak zorunda kaldığı gibi gerekçeleri bahane göstererek oldukça fazla lisans parası talep etmekte.

LifeBook P1500'de Windows XP Pro kullanılması, dokunmatik ekran ve el yazısı tanıma gibi fonksiyonların tam olarak çalışabilmeleri için üçüncü parti yazılımlar kullanılmasını gerektirmiş. El yazısı tanıma, sanal klavye ve ek fonksiyonlar için ritePen 2.5, Fortune Fountain DialKeys programları cihaza önceden yüklenmiş olarak gelmekte. Yakın zamanda Amerika'da satışına başlanacak cihazın 1499$ fiyat etiketi olacak. Firma tarafından 3 yıl yerel ve ya 1 yıl uluslar arası garanti seçenekleri ile satışa sunulacak LifeBook P1500, küçük ve kullanışlı bir notebook isteyenlerin mutlaka seçenekler arasına almaları gereken bir ürün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim