Anlık Bildirim

Gigabyte'dan 3D Aurora serisi bilgisayar kasaları

Gigabyte, ekran kartlarından anakartlara kadar bir çok dalda donanım bileşeni üretmekte. Özellikle 3D Galaxy su soğutma sistemi ile firma her alanda başarılı ürünler sunabildiğini gösterdi. Şimdi 3D Aurora ismini verdiği kasalarıyla Gigabyte'ı ileri düzey bilgisayar kasaları üretirkende görüyoruz.

Aurora serisi firmanın ilk PC kasaları olmayabilir fakat üst düzey kullanıcılar için düşünülmüş bir ürün olduğundan firmanın bu konudaki ilk ciddi adımı sayabiliriz. Gigabyte'ın 3D Aurora kasaları big tower sınıfındalar ve ön kapakta 5 adet 5.25" lik 2 adet de 3.25" link sürücü yuvasına sahipler. Kasalar sabit disk içinse iç kısımda 5 adet 3.25" yuvaya sahipler. Ayrıca firma 3.5'' yuvalarından 2 tanesini işgal eden ve içersinde alet edevat koyulabilecek bir plastik kutuyuda kasa ile beraber vermekte. Böylece hız kesici dirençleri veya modifikasyon araçlarını kasanızın içinde saklayabilirsiniz.

Siyah ve gümüş renginde piyasaya sürülen kasalarda, optik sürücü veya sonradan takılabilecek fan kontrol cihazlarına kapağı açarak ulaşabildiğiniz bir yapı kullanılmış. Şahsen büyük olsun küçük olsun bilgisayar kasalarında optik sürücülere erişmek için kapak kapatıp, açmak bana pek cazip gelmemekte. Ön kapağın bir ayrıntısıda diğer kasalardaki gibi ucuz bir plastik yerine üretiminde alüminyum kullanılmış olması.

Gigabyte'dan 3D Aurora serisi bilgisayar kasaları

Gigabyte 3D Aurora kasalar, 2'si arkada, 1'i önde olmak üzere 3 adet 12cm lik fana sahipler. Arkadaki fanlar egsoz görevi görüp içerdeki sıcak havayı dışarı atarken, ön tarafta aşağı doğru hizalanmış diğer fan sabit diskleri soğutma ve içeri taze hava alma işini görmekte. Fanlar 1000rpm dönüş hızlarına sahipler, bu da işlerini yaparken fazla ses çıkarmadıkları anlamına geliyor.

Gigabyte'ın 3D Aurora'sında ilgi çekici bir özellik ise firmanın kendi üretimi olan 3D Galaxy su soğutma sistemi için kasalarda özel hortum delikleri bulunması. Bu hortum delikleri tabiki kendi yaptığınız veya diğer üreticilerin su soğutma sistemlerinin hortumları içinde kullanılabilirler. Alüminyumdan imal edilmiş olan kasalar 7.2 Kg ağırlığında ve 205x522x510mm boyutlarındalar.

Kasada güç durumunu ve disk işlem durumunu gösteren ledlerle USB, IEEE 1394 ve ses çıkışları yan tarafa konumlandırılmış. Bu USB ve ses portlarına ulaşılabilirlik konusunda pek sıkıntı çıkarmasada durum ledlerinin görünebilirliği açısından kötü bir fikir olmuş.

ATX ve Micro ATX standartlarına destek veren Gigabyte 3D Aurora serisi kasalar BTX standartına destek vermemekteler ve sonradan ek bir kitle dönüşüm söz konusu değil. Bu çok ilerisini düşünerek kasa alacaklar için kötü haber olsada orta vadede yatırım yapanlara herhangi bir sorun yaratmayacaktır. Kasanın ufak bir ayrıntısıda ön panelde değiştirilebilir ışıklar ile yere yazı ve resim yansıtabilmesi.

Gigabyte'dan 3D Aurora serisi bilgisayar kasaları

Firmanın üst düzey kullanıcıları düşünerek ürettiği ve bu konudaki ilk deneyimi olan 3D Aurora serisi kasalar tasarım açısından bazı eksikleri olsada, genel görünüşleri, su soğutma sistemi için ek hortum delikleri içermeleri, büyüklükleri, 3 adet düşük devirli 12cm fana sahip olmaları ve tamamen alüminyumdan oluşan yapıları ile ilgi çekiciler.

Özellikle yurtdışında 140$ civarı olan fiyatları ülkemizde de yakın değerlerde olsalar bir çok kullanıcının almak ve denemek isteyeceği bir ürün olacağı kuşkusuz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim