Anlık Bildirim

Global yonga pazarında düşüş yaşanabilir

Global yonga pazarında düşüş yaşanabilir

Global anlamda yaşanan ekonomik kriz ve daralmanın etkilieri yarıiletken endüstrisini de vurabilir. Yılın ilk çeyreğinde sergilediği performans ile büyüyen yonga pazarı son çeyrekte benzer bir sıçramayı gerçekleştiremeyeceği düşünülüyor.

Sektörün bağımsız araştırma kuruluşlarından iSupply'nin öngörüsüne göre, global yonga pazarı için dördüncü çeyrek sonunda ulaşılacak 2008 yılı toplam gelir rakamının 266.6 milyar dolar seviyesinde olabileceği ve geçtiğimiz sene ulaşılan 272 milyar dolarlık gelir karşısında %2'lik gerileme yaşanabileceği vurgulanıyor.

Bu arada iSupply'nin öngörüsü çerçevesinde yonga pazarının 2001 yılında yaşanan .com krizinden bu yana ilk defa düşüşe geçeceğini de belirtelim. Tabii reel sektördeki etkileri yeni yeni hissedilmeye başlanan ekonomik kriz için asıl bilançonun 2009 yılında ortaya çıkacağı yönünde yorumlar olduğunu hatırlatmakta da fayda var.

Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin: DH App Gallery Uygulamasını İndir DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim