Anlık Bildirim

Google'ın site istatistik hizmeti Analytics yenilendi

Google'ın site istatistik hizmeti Analytics yenilendi

Internet devi Google'ın kullanıcılarına sağladığı önemli servislerinden biri de hiç şüphe yok ki Analytics. Başta yayıncılar olmak üzere internet sitesi sahibi kullanıcılara 80'den fazla rapor sayesinde, ziyaretçilerinin sitede neler yaptığı, ne kadar zaman harcadığı, nasıl bulduğu gibi oldukça önemli verilerin yanında yine firmanın AdWords kampanyalarıyla ilgili performans takibi yapmalarına olanak tanıyarak, sitelerin yatırım getirisi ve yayıncıların gelir elde etmesinde önemli bir enstrüman olarak kullanılmakta.

Google Analytics'in Türkiye'deki çözüm ortağı olan SEM'in verdiği bilgiye Google tarafından güncellenen ve eklenen yeni özellikler ile çok daha güçlü, fonksiyonel ve kullanıcı dostu bir kimliğe bürünen Analytics'de yapılan temel değişiklikler şu şekilde;

  • Programlama Arabirimi (API) Google Analytics'deki tüm verileri farklı uygulamalarda kullanmaya olanak tanıyor.
  • Adsense Entegrasyonu ile Google Adsense üyesi yayıncılar artık en çok geliri, hangi trafik kaynaklarından ve sayfalarından elde ettiklerini görebiliyorlar.
  • Gelişmiş Segmentasyon elmalar ile armutları birbirinden kolayca ayırmanızı sağlayarak farklı hedef kitlelerin web sitesindeki hareketlerini izlenebiliyor.
  • Özel Raporlar ile ihtiyaçlarınıza özel, sadece istediğiniz detayları içeren raporlar "sürükle - bırak" kolaylığı ile dakikalar içerisinde hazırlanıyor.
  • Hareketli Grafikler farklı değişkenleri, zaman ekseninde oynatmanızı ve birbirlerine olan etkilerini kolayca görmenize olanak tanıyor.

Yapılan araştırma-geliştirme çalışmaları sonucunda eklenen yeni özelliklerle, Google, ücretli site performans analizi araçlarının tüm kapsamını ve esnekliğini Google Analytics'in kolay kullanım ve erişebilirliliği ile birleştirerek dünya çapındaki web sitesi sahiplerinin ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmelerini sağlamak için ciddi bir adım atmış oldu.

Google Analytics;
http://www.google.com/analytics/

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim