Anlık Bildirim

Görüntülü ev telefonlarında devrim ; Ojo

1875 de Graham Bell'in telefonu bulmasından günümüze değişmeyen tek şey insanların iletişim ihtiyacı oldu. Tabi bir konuda ihtiyaç fazla ise bu ihtiyacın giderilmesine yönelik ürünlerin çeşitliliği ve üreticilerin rekabetide o kadar fazla oluyor. Günümüzde kullanıcılar sesli iletişim ile kalmayıp isterlerse gerekli ürünleri temin ederek görüntülü görüşmede yapabilmekteler.

DSL, Kablolu TV gibi geniş bant bağlantı teknolojileri üzerinden ülkemizde, uzun bir zamandır görüntülü telefon hizmeti verilmekte. Her ne kadar herkezin merakla beklediği ve oldukça hoş bir hizmet olsada görüntülü telefon görüşmelerinde görüntünün geç gitmesi, görüntünün ses ile uyum sağlamaması, küçük ekranın kullanıcılara pek cazibeli gelmemesi veya aşırı yavaş görüntü aktarımı gibi sebeplerden dolayı bu teknoloji istenen ilgiyi görmemekte.

1995 de Motorola'dan ayrılan Hal M. Krisberg tarafından kurulan Worldgate, yeni ürünü Ojo ile görüntülü telefonlarda yaşanan bütün sorunları fazlasıyla hallediyor ve bu güne kadarki en iyi görüntülü telefon görüşmesi deneyimini kullanıcılarına vadediyor. Peki Ojo'yu bu kadar iddalı yapan nedir? Diğerlerinden farkı ne?

Worldgate'in antlaşma sağladığı Motorola tarafından üretilen Ojo, günümüz görüntülü telefonlarında yaşanan bütün sorunları tamamen çözen gerek görünümü gerekse kullanım şekli olarak oldukça etkileyici bir ürün. Saniyede 30 kare görüntü aktarımı yapabilen cihaz ayrıca aktarım sırasında senkranizasyon sorunlarını ve gecikmeleri ortadan kaldırarak size oldukça farklı bir görüşme deneyimi sunuyor. MPEG4 video sıkıştırma teknolojisi kullanan telefon 176x144 (QCIF) çözünürlüğünde görüntü aktarımı yapmakta. 5,5'' lik yüz ile uyumlu 16:9 dikeyde uzun dev ekranı ile sanki gerçekte kişi karşınızdaymışçasına sohbet etmek mümkün.

Görüntülü ev telefonlarında devrim ; Ojo

 

Cihaz direk olarak kablo veya DSL modem üzerinden 128-bit şifreleme ile güvenli bir şekilde Internete bağlanarak IP Phone olarak kullanılmakta. Sterio Speaker Phone destekli Ojo, eğer özel görüşme yapılmak isteniyorsa kablosuz kulaklık seti ile 30 metre uzaklığa kadar kullanılabiliyor. Kablosuz kulaklık seti altı (6) saat görüşme 96 saat bekleme süresine sahip. Ojo, görüşmeye başlamadan önce görüntü engelleme ve benzeri özelliklerle özel yaşantınızı yabancı gözlerden koruyor. Resimli arayan kişi gösterimi telefon defteri, arayan kişilerin kaydının tutulması gibi özelliklerde bulunduran cihaz 35.5 x 21,6 x 19 cm boyutlarında ve 1.1 kilo ağırlığında. Ojo Kablo veya DSL üzerinden görüntülü telefon olarak kullanılabilmesinin dışında istenirse normal telefon olarakta hizmet verebilmekte.

Görüntülü ev telefonlarında devrim ; Ojo

Ojo, gelişmiş görüntü kalitesi ve çift yönlü (Full Duplex) ses aktarımı sayesinde kesintisiz sohbet zevkini 110 Kbps gibi düşük bir bant genişliği kullanarak sorunsuz bir şekilde kullanıcıya sunabiliyor. Tabi görüntü ve sesi oldukça az bant genişliği kullanarak kaliteli bir şekilde aktarabilme yetneğini MPEG4 (H.256) görüntü kodlama teknolojisine borçlu. İlk olarak bir (1) yıl önce Amerikalı askerlerin savaş bölgesinden aileleri ile görüntülü iletişim kurmaları için kullanılan telefon şu an seri olarak üretime başladı ve 800$ gibi bir fiyattan satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim