Anlık Bildirim

Henüz son kullanıcıya yönelik olarak yüksek kapasiteli SSD sürücüler görmek mümkün değil. Kurumsal tarafta ise kapasite açısından yeni rekorlar kırıldığını görüyoruz. Viking Technology, 3.5 inç sınıfında en yüksek kapasiteye sahip SAS SSD sürücüsünü duyurdu.

 

Kapasite öne çıkıyor

 

SK Hynix imzasını taşıyan MLC NAND düzlem bellek hücreleri kullanan UHC-Silo SSD adındaki ürün 25TB ve 50TB olmak üzere iki farklı versiyonda üretiliyor. Çift port SAS 2.x 6Gbps arayüzünü kullanan ürün NVMe rakiplerine göre biraz daha yavaş ancak firmanın asıl amacı performans ve kapasite dengesi isteyenlerin ilgisini çekebilmek.

 

4K rastgele girdi çıktı performansı yazma için 15 000 IOPS, okuma için 60 000 IOPS olurken sürekli okuma hızı 500MB/s, sürekli yazma hızı da 350MB/s seviyesinde. Sürücü bekleme konumunda 10W, yoğun yükte ise 16W enerji tüketiyor. Günde 1 kere yazma ile 5 yıla kadar kullanım ömrü mevcut.

 

Rakip disk sürücülere göre soğutma ve depolama masraflarında yüzde 80’e varan tasarruf yapabileceğiniz UHC-Silo SSD, sunucu rafına göre 5 PetaByte depolama alanına kadar çıkabiliyor. Entegre ısı takip sensörü bulunan sürücü ayrıca sektör ve blok hatalarından veri kurtarma yapabiliyor. Henüz sürücünün fiyatı açıklanmadı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim