Anlık Bildirim

Bu bilgisayar hack girişiminde kendisini yok ediyor

Bilgisayarınızın bağlantı girişlerinden sisteme sızılması endişesini taşıyorsanız Orwl adındaki bilgisayar projesi, endişelerinizi kökünden yok etmeyi amaçlıyor.

Bu bilgisayar hack girişiminde kendisini yok ediyor Tam Boyutta Gör

Son dönemde bilgisayarları esir alan zararlı yazılım haberleri sık sık gündeme geliyor. Hack saldırıları internet üzerinden olabileceği gibi bilgisayarın bağlantı girişlerinden de yapılabiliyor. Orwl adındaki proje donanım tabanlı saldırıların engellenmesini amaçlıyor.

Geçit yok

UFO şeklinde bir tasarım benimseyen Orwl, Windows veya Linux tabanlı işletim sistemleri yüklü olarak geliyor. Asıl güvenlik kısmı ise özel olarak tasarlanmış ve bilgisayarın bağlantılarına entegre edilmiş. Güvenlik çözümleri harici bağlantılardan UEFI veya bellek saldırılarına ve USB tabanlı sızma girişimlerine karşı etkili.

Bilgisayar için NFC ile Bluetooth tabanlı bir anahtarlık geliştirilmiş ve kimlik olarak kullanılıyor. Kullanıcı bilgisayar başında iken bağlantı birimleri erişilebilir durumda. Uzaklaştığında ise otomatik olarak tüm USB girişleri kapatılıyor.

Eğer saldırganlar bir şekilde bağlantı birimlerinden sisteme sızmayı başarırsa bu kez bilgisayar kendisine format atıyor ve kişisel verileri tamamen devre dışı bırakıyor. Böylece her halükarda kullanıcı verileri korunmuş oluyor.

Donanım tarafında Skylake tabanlı Intel Core M3 veya M5 işlemci, 8GB RAM, 256-bit AES şifreli 180 veya 480GB SSD, USB 3.0 Tip-C güç adaptörü şeklinde sıralanıyor. Güvenlik kontrolleri ise Cortex-M3 tabanlı MAX32550 DeepCove yongası tarafından yerine getiriliyor.

Orwl bilgisayar sistemi geçen yıl kitle bağış platformlarında büyük ilgi görmüştü ve geçtiğimiz hafta da ticari olarak piyasaya sürüldü. Bilgisayarın başlangıç fiyatı 1699$ olarak belirlenmiş. Sevkiyatlar ise önümüzdeki aylarda yapılacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3502 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pc, orwl ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim