Anlık Bildirim

Hız aşırtmacılar ATi Radeon HD 5870 X2 ile tanışmaya başladı

Hız aşırtmacılar ATi Radeon HD 5870 X2 ile tanışmaya başladı

Gigabyte tarafından Paris'te düzenlenen TweaKING: Shot Your Magic yarışmasında dikkat çekici bazı bilgilere ulaşma şansı da yakaladık. ATi Radeon HD 5800 serisi ile endüstrinin en hızlı GPU'sunu lanse eden AMD-ATi'nin DirectX 11 arenasında performans çıtasını daha da yukarı çekmeyi hedeflediği ve bu hedef doğrultusunda Hemlock kod adlı Radeon HD 5870 X2 modelini hazırladığı biliniyor.

Her ne kadar firma tarafından şu ana kadar resmi herhangi bir açıklama yapılmış olmasa da Kasım ayında lanse edileceği konuşulan ATi Radeon HD 5870 X2 için ilk örneklerin bazı hız aşırtmacılara gittiği belirtiyor. Yaygın basın dağıtımı öncesinde hem donanım hem de yazılımsal gelişmeleri hız aşırtmacılarla sınayacak olan AMD'nin yeni amiral gemisini birkaç hafta içerisinde kullanıma sunması bekleniyor.

ATi Radeon HD 5870 X2'de 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Cypress GPU'sunun çiftine yer verilmesi bekleniyor. Tasarım özellikleri itibariyle Radeon HD 5870 modeliyle oldukça benzer olan kartın 12 ya da 12.1-inç uzunluğunda baskılı devre kullandığı söyleniyor. 3200x paralel işlem birimine ve 2GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olması beklenen kartın 500$ civarı bir fiyatla gelmesi öngörülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim