Anlık Bildirim

i845PE ve GE: Yeni ne var ?

Intel i845PE ve i845GE chipsetlerini resmi olarak tanıttı. Yeni chipsetler ICH4 ile geliyor bu yüzden henüz Serial ATA ve AGP 8X gibi yeni teknolojileri desteklemiyor. Bunların yerine Intel daha önce i845G chipsetinde bulunan DDR 333 desteğini resmi hale getirmiş böylelikle PE ve GE ile DDR 333 bellek modülleri kullanılabiliyor. Ayrıca Hyper Threading desteği de bir diğer yenilik gerçi halihazırdaki çoğu chipsetde de bu destek mevcut. (Burada önemli bir nokta  var, HT desteği P4 3.06 ile gelecek ve bu işlemci ile onun devamındakiler 70W 4 fazlı (Pulse Width Modulation) besleme gerektiriyor. Bu da hali hazırdaki anakartları uyumsuz kılıyor. Ama yeni çıkacak anakartlar ki bunlar i845PE, GE, GV chipsetlerini taşıyacaklar bu modifikasyonu barındıracaklar. Ama bu aynı modifikasyon yapılmış i845E chipsetinin bir P4 HT çalıştırmasını engellemiyor.)

Asıl soru olan performansa gelince işte burası biraz bulanık. Neden derseniz chipsetler DDR 333 kullanımından dolayı bir önceki nesile göre daha geniş bir bant genişliği sunuyorlar (DDR 266 ile 2.1 GB/s, DDR 333 ile 2.7GB/s ) ama DDR 333'lü i845G ile yeni i845GE arasında hatırı sayılır bir fark yok. Tabii bazı iyileştirmeler yapılmış gibi gözüküyor ama bunlar mevcut E ve G kullanıcılarının hiçbirini endişelendirmeyecek seviyede özellikle DDR 333 kullanan i845G sahiplerini.

Genel tabloya bir baktığımız vakit yeni chipsetlerin hitap ettiği iki kitle var: İlki yeni sistem toplayanlar (sıfırdan ya da P4 HT'ye geçmek için) ikincisi de DDR 333'e geçmek isteyen i845E sahipleri. Eğer ikinci seçeneği izleme yolundaysanız şunu dikkate almayı unutmayın kaliteli CL 2 bir DDR 266 ortalama kalitede CL 2.5 bir DDR 333 ile hemen hemen aynı performansı veriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim