Anlık Bildirim

iOS 9 ve içerik engelleyiciler

 
iOS 9 ve içerik engelleyiciler
Apple'ın kısa süre önce herkesin kullanıma açtığı yeni nesil mobil işletim sistemi iOS 9, bildiğiniz üzere oldukça önemli bir desteği de beraberinde getirdi. Bu destek, kullanıcıların hoşuna giden ancak hayatını reklamlara bağlı olarak devam ettiren internet sitelerini derinden düşündüren "içerik engelleme" özelliği oldu.
iOS 9'un yayınlanmasıyla birçok içerik engelleme uygulaması da Apple App Store üzerindeki yerini aldı. 64-bit iChazlar ile çalışabilen yani iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPod Touch 5, iPad 2, iPad 3 ve iPad 4'ü desteklemeyen uygulamalar, temel olarak kişilerin Safari sayfalarıdaki reklamları ortadan kaldırmasına yardımcı oluyor. Bu reklamlar yanında sosyal medya simgeleri / açılabilir penceleri de engelleyebilen uygulamalar, geliştiriciler tarafından belirtildiği kadarıyla çok ciddi oranda veri tasarrufu sağlayabiliyor ve cihazların batarya ömürlerini az da olsa arttırabiliyorlar.
Birçoğu "beyaz liste" oluşturma desteği taşıyan uygulamalar, bu sayede kişilerin reklam geliri açısından destek vermek istedikleri siteleri engelleme dışında tutmasına yardımcı olabiliyor. Apple'ın direkt olarak kendisini yapmadığı ama bunu yapmak için geliştiricilere destek verdiği süreç, şuan için popüler olarak aşağıdaki uygulamalar üzerinde dönüyor;
Sayıları her geçen gün artan içerik ya da doğru şekliyle reklam engelleme uygulamaları, burada değindiğimiz üzere tahminlere göre büyük kayıplara yol açacak ve mobil internet dünyası için yeni gelir kapılarının önünü aralayacak. Bazı uzmanların söylediği kadarıyla hayatına ücretsiz olarak devam eden kuruluşlar abonelik sistemlerine geçmek zorunda kalacak, bu nedenle de kullanıcılar için iyi görünen süreç ilerleyen dönemde tam tersine dönerek istenmeyen bir yola doğru sürüklenecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim