Anlık Bildirim

İnme tedavisi için hazırlanan Kinect temelli tedavi yazılımı FDA onayından geçti

Microsoft'un bütün vücudu oyunlara aktaran gelişmiş donanımı Kinect, bildiğiniz üzere esas üretim amacından çok farklı bilimsel araştırmalar için kullanılıyor. Bu kullanım amaçları arasında yer alan ve tıbbi teknolojiler geliştiren Jintronix tarafından inme tedavisi için hazırlanan özel yazılım ise, Amerika Gıda ve İlaç İdaresi FDA'nın onayı ile gerçeğe dönüşüyor.

Halk arasında konuşma kaybı ve beraberinde vücudun bir bölümünde geçici veya kalıcı tarzda meydana gelen hareket kaybı ya da güçlüğü olarak tanınan "inme" problemi için Microsoft Kinect temelinde çalışma gösteren yazılım, kişilerin bilgisayar ile el hareketleriyle etkileşime girmesine ve farklı oyun temelli egzersizlerin yapılmasına imkan tanıyor. Aynı zamanda ekranda gösterilen hareketlerin taklitiyle de tedaviye yardımcı olabilen sistem, rehabilitasyon sürecine yaptığı fiziksel aktivite desteğiyle olumlu sonuçların önünü açıyor.
FDA onayı ile halka ulaşmak adına büyük bir adım atan inme tedavi sistemi hakkında hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim