Anlık Bildirim

Intel dört çekirdekli Core 2 Quad 9000'i 1. çeyrek 09'da duyuracak

Intel dört çekirdekli Core 2 Quad 9000'i 1. çeyrek 09'da duyuracak

Nehalem tabanlı yeni nesil Core i7 işlemcileriyle masaüstünde performans çıtasını daha da yukarı çekmeyi hedefleyen Intel, dizüstü bilgisayarları da unutmuş değil. Geçtiğimiz Temmuz ayında Centrino 2 platformunu duyuran firma, Nehalem tabanlı mobil işlemcilerini gelecek yılın ikinci yarısı için hazırlayadursun, mevcut platform için performans odaklı yeni işlemciler duyurmaya devam edecek.

Bir süre önce dizüstü bilgisayarlar için endüstrinin dört çekirdekli ilk mobil işlemcisini duyuran Intel, yeni modeller ile ilgili segmentte çeşitliliği arttırarak farklı ihtiyaç ve performans beklentileri için kullanıcılarına daha fazla alternatif sunmayı hedefliyor. Firmanın güncel iş planı çerçevesinde gündemine alacağı performans segmenti yeni mobil işlemcilerinden biri de Core 2 Quad 9000 olacak.

Intel'in mevcut yol haritasına göre önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde yani Ocak-Şubat-Mart dönemine kullanıma sunmayı planladığı dört çekirdekli Core 2 Quad 9000 modeli 2GHz'de görev yapacak. FSB hızı 1066MHz olarak belirlenen işlemcinin seviye 2 bellek kapasitesi ise 6MB olacak. 45 watt'lık ısıl güç tasarımı (TDP) ile gelcek olan işlemcinin 2009 sonuna kadar hatta kalması planlanıyor.

Desktop Replacement olarak adlandırılan segment için hazırlanan performans odaklı ve büyük ekranlı dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak işlemcinin fiyatı hakkında şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim