Anlık Bildirim

Intel Xe-HPG tabanlı DG2-128-EU kartının diyagramı sızdı

Intel’in yaklaşan harici ekran kartları öncesinde modellere dair daha fazla detay açığa çıkmaya devam ediyor. 128 EU içeren GPU’yu barındıran kartın diyagramı gün yüzüne çıktı.

Intel Xe-HPG tabanlı DG2-128-EU kartının diyagramı sızdı Tam Boyutta Gör

 Intel harici ekran kartı projesinin meyvelerini yemek üzere. Kartların diyagram tasarımları paylaşılmaya devam ediliyor.

Igor’s Lab’ın son paylaştığı görseller 128 EU içeren GPU’ya ev sahipliği yapan Tiger Lake-H anakartına ait. Diyagram 6 adet bellek modülüne yer verilmesine karşın bunlardan 4’ü GPU ile bağlantılı.

Geri kalan 2 bellek modülünün Tiger Lake-H işlemcisi için anakarta entegre sistem belleği olabileceği üzerinde duruluyor.

Şimdiye kadar paylaşılanlara göre DG2-128 EU seçeneğinde 4 GB kapasiteli GDDR6 tip belleklere yer verileceğini biliyoruz.

Diğer taraftan bu diyagram ortaya çıkan ilk diyagram da değil. Geçtiğimiz yıl 512 EUlu yongayla aynı paketi paylaşacak 384 EU içeren GPU’yu taşıyan kartın tasarımı da sızmıştı. Yüksek EU sayısıyla gelecek kartların daha büyük yongayla ve daha yüksek kapasiteli VRAM ünitesiyle kombine edileceğini hatırlatalım.

DP 2.0 destekli ilk ekran kartı

Paylaşılan görsele ek olarak kartın arayüz diyagramı da ortaya çıkanlar arasında. HDMI 2.0 ve DP 2.0 arayüzü üzerinden görüntü aktarımı yapılacak kartın sistemle iletişimini 12 adet PCIe 4.0 yolu üzerinden kuracağı görülüyor.

Görselin ne zaman hazırlandığı bilinmiyor. Bu nedenle HDMI versiyonu nihai modelde 2.1 olarak güncellenebilir. Ek olarak DG2 piyasadaki DP 2.0 destekli ilk ekran kartı olmaya aday görünüyor.

Intel Xe-HPG tabanlı DG2-128-EU kartının diyagramı sızdı Tam Boyutta Gör

Son olarak 12 PCIe kanalı da genel olarak tercih edilen kanal sayısının dışında görünse de DG2 ailesinde giriş seviyesi seçeneklerin de bulunacağını unutmamak gerek.

Son olarak 512 EUlu modeli ardından 416 EU taşıyan bir seçenekten daha bahsedilse de model Intel’in dokümanlarında görülmüş değil.

Igor’a göre 128 EUlu SKU 4-5’te önümüzdeki ekim sonu aralık ortası gibi hacimli üretime geçilecek. 512 EU ile asıl beklenen oyuncu GPU’sunun hacimli üretimine ise yine aralık’ın ortasından itibaren başlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim