Anlık Bildirim

Intel'in çift çekirdekli yeni nesil Atom işlemcisi 13 Watt TDP ile geliyor

Intel'in çift çekirdekli yeni nesil Atom işlemcisi 13 Watt TDP ile geliyor

Üçüncü çeyrek finansal sonuçlarıyla birlikte Atom platformundan bir milyarın doların üzerinde gelir elde ettiğini açıklayan Intel, ikinci jenerasyon Atom platformunu duyurmaya hazırlanıyor. Bilindiği üzere mevcut platform işlemci, kuzey köprüsü ve güney köprüsü olmak üzere üç yongadan oluşuyor. Pine Trail kod adını taşıyan ikinci jenerasyon Atom platformunda ise yonga sayısı işlemci ve platform kontrol merkezi yani PCB çipi olmak üzere ikiye düşürülecek. Tahmin edileceği üzere yonga sayısındaki azalma maliyetlerle birlikte hem kullanılacak baskılı devre alanı hem de güç tüketimi açısından avantajlar sağlayacak.

İkinci jenerasyon Atom platformu için Pineview kod adını taşıyan yeni nesil Atom işlemcilerini hazırlayan mikroişlemci mimarisinde de önemli değişikliklere gidiyor. Zira mevcut Atom işlemcilerinden farklı olarak yeni modellerde hem entegre bellek kontrolcüsü hem de entegre grafik birimine yer verilecek. Üretim teknolojilerindeki gelişmelere de bağlı olarak artan entegre özelliklere rağmen güç tüketimini belli sınırlar içerisinde tutacağını belirten Intel'de yeni işlemcilerin ısıl güç tasarımları netleşmeye başladı. Elimize ulaşan bilgilere göre Intel'in çift çekirdekli yeni nesil Atom işlemcisi 13 Watt TDP değerine sahip olacak.

Atom D510 isimli yeni işlemcinin 1.66GHz'de çalışacağı ve 512Kb L2 bellek kapasitesine sahip olacağı açıklandı. HyperThreading desteği ile çoklu izlek desteği de sunacak işlemci, ısıl güç tasarımı 8 Watt olan çift çekirdekli Atom 330 işlemcisinden 5 Watt daha fazla güç çekiyor olsa da işlemcinin entegre bellek kontrolcüsüne ve grafik birimine sahip olduğunu unutmamak gerekiyor. Öte tarafta üç yongalı tasarım nedeniyle düşük güç tüketimli işlemci kullanımına rağmen platform tüketimi 33 Watt civarında olan güncel Atom platformun kıyasla yeni jenerasyonda bu değerin ciddi şekilde aşağı düşeceği belirtiliyor.

Atom D510 işlemcisinin Mount Olive kod adını taşıyan D510MO ITX platformu kapsamında ilk çeyrekte 90 Avro seviyesinden satışa sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim