Anlık Bildirim

İşte dünyanın en ince akıllı telefonu; Vivo X1

Çinli üreticiler arasındaki "en ince akıllı telefon" yarışı giderek alevleniyor. Dünya çapında yaygın olarak satılan iPhone 5, 7.6mm olan kalınlığı ile dikkat çekiyor olsa bile Uzakdoğu merkezli üreticilerin pek çoğu büyük ihtimalle Çin dışına çıkmayacak olan yeni modelleri, incelik noktasındaki çıtayı daha da yukarılara taşıyorlar. Oppo firması tarafından geliştişrilen Find 5 modeli, 6.9mm olan kalınlığı ile heyecan uyandırmayı başarmıştı. Ancak Vivo X1 adı yerilen yeni bir telefon, incelik konusunda daha fazlasını sunuyor. 
Kasa kalınlığı sadece 6.55mm olan Android tabanlı Vivo X1, dünyanın en ince akıllı telefonu olarak gösteriliyor. 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde 4.7-inç ekran ile donatılan telefonda Androids 4.0 işletim sistemi kullanılıyor. Tayvan merkezli MediaTek firması tarafından geliştirilen ARM Cortex-A9 tabanlı işlemcisi 1GHz hızında çalışan telefonda, grafik işlemleri için Imagination firmasının PoweVR SGX 540 GPU'suna yer veriliyor. Samsung Galaxy S modelinde ve Texas Instrumentes OMAP4 serisi yongada sistem platformlarında da bulunan grafik birimi eskimeye yüz tutmuş bir noktada olsa bile farklı segmentlerdeki pek çok cihaz için yeterli performansı sunmayı başarıyor.
Anı ölümsüzleştirebilmek adına 8 Megapiksel çözünürlüğünde kameraya sahip olan Vivo X1, yaygın olarak ilk defa Nokia'nun Lumia 920 modelinde kullanılan Qi kablosuz şarj teknolojisinde de istifade etmekte. Özellikle ultra-ince kasa tasarımı ile ön plana çıkan Vivo X1'in, Kasım ayı içerisinde anavatanı Çin'de kullanıma sunulması bekleniyor. Diğer özellikleri ve Android 4.1 güncellemesini ne zaman alacağı hakkında net bir bilginin olmadığı cihazın Çin'in dışında global piyasalara açılıp açılmayacağı noktasında da şu an için çok fazla detay yok. Bu arada Oppo Find 5'in donanımı ile karşılaştırıldığında Vivo X1!'in daha ucuza satılacağını da söyleyebiliriz. 
İşte dünyanın en ince akıllı telefonu; Vivo X1
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6899 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim