Anlık Bildirim

İtalya merkezli geliştirilen iskelet sistemi, el başına 50 kg ağırlığın kaldırılmasını sağlayabiliyor

Uzun yıllardır özellikle askeri üstünlük kurmak amacıyla geliştirilen mekanik iskelet sistemleri, dünyanın farklı yerlerinde geliştirilmeye devam ediyor. Bu noktalardan İtalya merkezli Algısal Robotik Laboratuvarı (Perceptual Robotics Laboratory) ya da kısaca Percro tarafından geliştirilen Body Extender, bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz robot sistemini gerçeğe dönüştürüyor ve proje lideri Percro Fabio Salsedo'ya tarafından bugüne kadar dünya üzerinde inşa edilen en sofistike iskelet sistemi olarak tanıtılıyor.
Özel bağlantılarıyla kıyafet şekilde giyilen Body Extender, kişilere 22 derecelik hareket özgürlüğü veriyor ve metal gövdesi yanında mekanik altyapısıyla el başına 50 kg ağırlığındaki yüklerin kolayca kaldırılmasına imkan tanıyor. Gücünü elektrik motorlarından aldığı belirtilen giyilebilir iskelet sistemi, el bölümündeki düzenek sayesinden de farklı objeleri kavrayarak hareket ettirebiliyor.
Araştırma geliştirme süreci devam eden Body Extender iskelet sisteminin, fabrikalar içerisinde üretim sürecine dahil edilebileceği ya da deprem bölgelerinde kurtarma operasyonları için kullanılabileceği belirtiliyor. Robot hakkında hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim