Anlık Bildirim

Ive: Apple yaşadığı bazı temel sıkıntılardan dolayı iPhone projesini rafa kaldırmanın eşiğinden döndü


Birleşik Krallık Elçiliği tarafından düzenlenen Yaratıcı Zirve'de konuşan Apple'ın Endüstriyel Tasarımdan Sorumlu Başkan yardımcısı Sir Jonathan Ive, iPhone'un tasarım sürecine ilişkin bazı ilginç bilgiler paylaştı.

iPhone projesinin çözümlenemeyen temel problemlerden dolayı neredeyse rafa kaldırılma noktasına geldiğini belirten Ive, bu sorunlardan birinin de kullanıcıların telefonlar konuşurken yanlışlıkla ekrana dokunması olduğunu dile getirdi. Apple, söz konusu sorunu görüşme anlarında ekranın kilitlenmesini sağlayan yakınlık sensörü ile çözmüştü. 

Bir ürünün iyi yanları üzerinde çok durulmasının o ürünün piyasaya çıkmaya hazır olmadığı anlamına geldiğini söyleyen Ive, sürekli iyi yanların üzerinde durulması o ürünü geliştirenlerin de kendilerini ürünün mükemmel olduğuna inandıracağını ifade etti. Bu noktaya gelindiğinde tekrar çizim tahtasına dönülmesi gerektiğini belirten Ive, yapılan işin iyi olduğunun kabullenilebileceğini ancak o işe asla mükemmel denmemesi gerektiğini belirtti.
Ive'nin yorumlarına baktığımızda Apple'ın ürünlerini geliştirirken gerçekleştirdiği çalışmaların nasıl işlediği daha net anlaşılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5932 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim