Anlık Bildirim

Jetway'den AMD'cilere: 570X CF yonga setli anakart

Anakart üreticilerinden Jetway son dönemde kalite çıtasını ciddi derecede yükseltmeyi başardı. AMD işlemcilere yönelik olarak iddialı anakartlar hazırlayan firma son olarak AMD'nin yüksek performans arzu edenlere yönelik olarak soket AM2 platformu için hazırladığı en yeni yonga setlerinden biri olan 570X Crossfire çip setini kullanan HA02-GT modelini duyurdu.
Jetway'in yeni anakartına geçmeden önce daha önce haberlerini ve detaylarını paylaştığımız 570X Crossfire yonga setini hatırlmakata fayda var. Bilindiği gibi AMD'nin şu an satılmakta olan soket AM2 formundaki işlemcilerine yönelik olarak hazırladığı en performanslı yonga seti 580X Crossfire. Fakat yonga seti çeşitliliğini arttırmak isteyen firma geçtiğimiz aylarda 570X Crossfire yonga setini duyurmuştu. Bu yonga setinin 580X modelinden ayrılan en önmeli farklı Crossfire'a yönelik PCIe diziliminde yaıyor. Bilindiği gibi 580X CF yonga seti gerçek anlamda 2x PCIe X16 Crossfire desteğini sunabiliyordu. 570X CF yonga setinde ise AMD bu desteği biraz kırparak PCIe X16 + PCIe X8 olarak değiştirmiş. Bu farklılık dışında genel olarak her iki yonga seti de son derece benzer özelliklere sahip.
Jetway'in yeni anakartı HA02-GT'ye geri dönersek anakart özellikle toplu tasarımı ve renkli slotları ile dikkat çekiyor. Tabi dikkat çeken noktalar bunlar ile sınırlı değil. Zira kuzey köprüsü için tasarlanan pasif soğutma da hayli dikkat çekici. 570X Crossfire + SB600 yonga seti paketinden oluşan anakart, AMD'nin satılmakta olan ve soket AM2 formunda olan mevcut tek ve çift çekirdekli tüm işlemcileri ile uyumlu. Anakart üzerinde yer alan 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR-2 800/667MHz bellek kullanabilmek mümkün. Kuzey ve güney köprüsü pasif olarak soğutulmakta olan anakart şöşn Jetway güç modüllerini soğutmayı da iyhmal etmemiş. İkiadet PCIe X16 slotunun yanı sıra 1 adet PCIe X1 ve 3 adet te tipik PCI slotuna sahip olan anakart yeterli genişleme olanağını sunabiliyor.
Hata gösterim ekranına ve buton şekilde tasarlanan reset ve güç noktalarına sahip olan anakart sahip olduğu kat kapasitörler ile de iddialı olduğunun sinyallerini veriyor. 8 kanal yüksek tanımlı ses ve gigabit ethernet desteğine sahip olan anakart RADI destekli çok sayıda SATA konnektörü, IDE portuna ve pek tabi Crossfire desteğine sahip. AMD için yeni ve iddialı bir alternatif olarak dikkatleri çeken Jetway'in yeni anakartı HA02-GT için yurt dışı satış fiyatı olarak 110$'lık fiyat etiketinden bahsediliyor. Özellikle düşüen fiyatları ile birlikte anakart güçlü bir Athlon64 X2 işlemcisi ile iyi bir ikili oluşturabilir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim