Anlık Bildirim

Kronik ağrı tedavisinde sanal gerçeklik kullanılabilir

Spinal kord stimülasyonu ( SCS ) adı verilen ve omuriliğe çeşitli uyarılar göndererek ağrı iletimini azaltmayı hedefleyen cerrahi implantla sanal gerçeklik kombine edildi.

Kronik ağrı tedavisinde sanal gerçeklik kullanılabilir Tam Boyutta Gör

Journal Pain dergisinde yayımlanan yeni araştırmaya göre sanal gerçeklik, kronik ağrı tedavisinde etkili olabilir.

Yeni araştırma için VR olarak adlandırılan sanal gerçeklik yönteminden yararlanan araştırmacılar, spinal kord stimülasyonu ( SCS ) adı verdikleri ve omuriliğe çeşitli uyarılar göndererek ağrı iletimini azaltmayı hedefleyen cerrahi implantla bahsi geçen yöntemi birleştirdi. Yapılan çalışmalara 15 adet kronik bacak ağrısı olan hasta dahil edildi.

Kronik ağrı sendromu

Kronik ağrı tedavisinde sanal gerçeklik kullanılabilir Tam Boyutta Gör

Yapılan deneylerde katılımcılara sanal gerçeklik ile kendi vücutlarının sanal yansıması izletildi ve SCS adı verilen implantın uyarı gönderdiği zaman olan iletimin sanal ifadesi hastalara gösterildi.

Yapılan sanal gerçeklik çalışmaları 3 ana kategoriye ayrılmakla birlikte VR çalışmalarının katılımcıların ağrılarını subjektif ( öznel ) ağrı ölçeklerine göre %23 ila %44 arasında azalttığı tespit edildi yani diğer bir deyişle VR ile destekli sinir stimülasyonu ( uyarısı-SCS ) klinik olarak anlamlı sonuçların alınmasına destek oldu ancak şu an için bahsi geçen yöntemin mekanizmalarının aydınlatılması açısından daha fazla çalışma gerekiyor.

Yeni çalışma Pain adlı dergide yayımlandı.

Kaynakça https://www.wolterskluwer.com/en/news/immersive-virtual-reality-boosts-the-effectiveness-of-spinal-cord-stimulation-for-chronic-pain https://journals.lww.com/pain/Abstract/9000/Enhancing_analgesic_spinal_cord_stimulation_for.98187.aspx Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim