Anlık Bildirim

Microsoft'un piyasa değeri ilk kez 2 trilyon dolara ulaştı

Yazılım devi Microsoft, şirket tarihinde ilk kez 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı. Daha önce bu değere ulaşan iki şirket Apple ve Saudi Aramco olmuştu.

Microsoft, 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı Tam Boyutta Gör

Microsoft hisseleri Salı günü, New York Menkul Kıymetler Borsasında %1,2 değer kazanarak şirketi 2 trilyon dolarlık piyasa değerine yükseltti. İşlemlerin kapanışıyla şirket hisseleri önceki işlem değerine göre %1,1 artış gösterdi ve 265.51 dolardan işlem görmeye başladı.

Analistler Microsoft hissesi alınmasını tavsiye ediyor

Microsoft'tan önce sadece Apple ve Saudi Aramco 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşabilmişti. Suudi petrol şirketi Saudi Aramco, bu rakama Aralık 2019'da ulaşırken, şimdi ise bu şirketin değerinin 1,9 trilyon dolar olduğu belirtiliyor. Apple ise Ağustos 2020 tarihinde 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı ve iPhone üreticisinin şimdiki piyasa değeri ise 2.32 trilyon dolar.

Microsoft, 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı Tam Boyutta Gör

Microsoft ilk halka arzından 33 yıl sonra, 1 trilyon dolarlık piyasa değerini aştı ve 2 yıl sonra bu rakam 2 trilyon dolara yükseldi Bloomberg'e göre analistlerin %90'ı hisse satın almayı tavsiye ediyor. Microsoft, geliştirdiği işletim sisteminin en yen sürümü olan Windows 11'i tanıtmaya hazırlanıyor. Şirketin CEO'su Satya Nadella'ya göre, bu yazılım, işletim sistemleri alanında bu on yılın "en önemli" değişikliklerinden biri olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8390 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim