Anlık Bildirim

Microsoft DirectX 12 Ultimate’ı duyurdu: Işın izleme yaygınlaşıyor

Yazılım devi nihayet beklenen hamlesini duyurdu. DirectX 12 Ultimate gelişmiş grafikleri daha geniş ölçekte kullanılabilir hale getirecek.

Microsoft DirectX 12 Ultimate’ı duyurdu: Işın izleme yaygınlaşıyor Tam Boyutta Gör

Nvidia’nın 2 yıl önce duyurduğu Ray Tracing o zamandan bu yana yalnızca yeşil takıma has bir özellikti. Microsoft’un yeni API’si ışın izlemeyi yaygınlaştıracağa benziyor.

DirectX 12 Ultimate

Yeni API 2014 yılında duyurulan DirectX 12’nin aksine başlı başına bir sürüm olmaktan çok DirectX 12’ye ekleme formatında. DirectX 12 Ultimate desteğine sahip donanımlar ışın izleme, Variable Rate Shading, Mesh Shader ve Sampler Feedback’ten oluşan özellik paketine destek sunacaklar.

Microsoft’un yeni API’yi Xbox Series X öncesinde duyurması PlayStation 5’e karşı bir hamle olarak değerlendirilirken firmanın yeni konsolu DirectX 12 Ultimate destekli ilk konsol olacağa benziyor.

Diğer taraftan Sony cephesi de Khronos’un yakın zamanda Vulkan’a ışın izleme desteği eklediğini düşünürsek bir alternatif sunabilir. Zira Vulkan’daki ışın izleme donanım konusunda agnostik. Yani Ray Tracing çekirdeği gerekmeksizin GPU’daki geleneksel birimler üzerinden ışın izleme hesaplamaları yapılabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim