Anlık Bildirim

Microsoft, Tegra tabanlı akıllı telefon hazırlıyor

Microsoft, Tegra tabanlı akıllı telefon hazırlıyor

Google'ın Android platformuyla akıllı telefon pazarına girmesi atacağı yeni adımlar için Microsoft'a ilham vermiş olabilir. Zira gelen yeni haberlere göre yazılım endüstrisinin lider ismi, Nvidia'nın önümüzdeki yıl pazara sunulması beklenen Tegra kod adlı yongada sistem çözümünü içeren yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor.

Bilindiği üzere ARM çekirdeğini temel alan ve akıllı telefonlar başta olmak üzere ultra-taşınabilir cihazlarda kullanılması beklenen Tegra kod adlı SoC çözümleri GeForce GPU'suna ve yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma yapabilen video motoruna da sahip olacak.Tegra serisi ile ilgili haberlerimizde de belirttiğimiz üzere Nvidia'nın yeni SoC çözümlerinin özellikle Winows Mobile tabanlı cihazlarda kullanılması bekleniyor.

Microsoft'un henüz detayları bilinmeyen yeni akıllı telefonunun donanım tasarımını Xbox ekibinin gerçekleştiriebileceği de iddia ediliyor. Gelişmiş çoklu ortam özelliklerine ve GPS gibi fonksiyonlara sahip olacağı da iddia edilen telefonunun kullanıcı arabiriminin ise Zune ile paralellik taşıması günemde.

Şimdilik somut herhangi bir bilgi olmamakla birlikte Tegra serisi yongada sistem çözümleri muhtemelen ilk etapta Windows Mobile tabanlı cihazlar ile birlikte kullanılacak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim