Anlık Bildirim

Mitsubishi, Avrupa'da yeni model satışa sunmayacak

Yeni stratejisi kapsamında tüm pazarlarda genişlemek yerine güçlü olduğu pazara odaklanmayı tercih eden Mitsubishi, üreteceği yeni nesil modelleri Avrupa pazarında satmayacak.

Mitsubishi, Avrupa'da yeni model satışa sunmayacak Tam Boyutta Gör

Önümüzdeki iki yıl içerisinde maliyetleri yüzde 20 oranında azaltmayı hedefleyen Mitsubishi, bu adımı gerçekleştirmek için Avrupa pazarını gözden çıkarmış gibi görünüyor.

Gelen haberlere göre Japon üreticinin maliyetleri düşürmek için izleyeceği stratejilerden biri Avrupa’da yeni bir model satışa sunmamak olacak. Şirket, kaynaklarını Güneydoğu Asya’daki pazar payını genişletmeye odaklayacak. Mitsubishi’nin söz konusu pazardaki payının yüzde 10 civarında olduğunu, Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarındaki payının ise yüzde 1’in üzerine çıkamadığını düşünürsek bunun şirket için mantıklı bir adım olduğunu düşünebiliriz.

Şirket, halihazırda satışta olan modellerini Avrupa pazarında sunmaya devam edecek fakat yeni nesil Mitsubishi L200, Outlander SUV ve Mirage gibi modellerin Avrupa versiyonu tanıtılmayacak. Şimdiki modellerin giderek sertleşen emisyon kurallarını karşılamayacağını düşündüğümüzde, Mitsubishi’nin gelecekte Avrupa’dan tamamen çekilmeyi düşündüğü sonucu ortaya çıkıyor.

Mitsubishi CEO’su Takao Kato, konuyla ilgili açıklamasında “Stratejimizi çok yönlü genişlemeden çıkarıp seçim ve konsantrasyonla değiştireceğiz. İlk olarak, yapısal reformumuzu tamamlayacağız ve ardından rekabet alanlarımızı güçlendireceğiz. Sonuç olarak bu orta vadeli dönemi kesinlikle kar edebilecek bir kurumsal yapı inşa etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Mitsubishi’nin Avrupa ile ilgili bu kararından Türkiye’nin etkilenip etkilenmeyeceği henüz bilinmiyor. Mitsubishi L200, son yıllarda rakiplerini ciddi bir farkla geride bırakarak Türkiye’de sınıfının lideri olmayı başarıyor. Fakat L200’ün gittikçe katılaşan emisyon normlarına ayak uyduramayacağını ve şirketin Türkiye pazarındaki en güçlü kozunun bu model olduğunu düşündüğümüzde, durum pek de iç açıcı görünmüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5199 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mitsubishi türkiye, mitsubishi l200 ve mitsubishi avrupa
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim