Anlık Bildirim

2K çözünürlüğündeki monitörünüz aslında 4K panel kullanıyor olabilir

Bir süredir 2K çözünürlükte olduğunu düşündüğünüz monitörünüz aslında 4K panele sahip olabilir. Üreticilerin zaman zaman böyle bir yöntem uyguladığı belirtiliyor.

Özellikle ekran kartı tarafında aldığınız bir modelin aslında bir üst modeldeki grafik çekirdeğini kullandığını ve yazılım ile kısıtlandığını çok kez duyuyoruz. Aynı konu bu kez monitör pazarında yaşanıyor.

Pazarda 2K evde 4K

Gelen bilgilere göre bazı monitör üreticileri 2K çözünürlük ile sattığı ürünlerinde 4K panel kullanıyor. Sebebi ise 4K panellerin daha ucuz olması. Örneğin 27 inçlik 2K monitörün üretimi 4K monitörün üretiminden daha maliyetli.

Özellikle monitör stoklarının azaldığı veya monitör taleplerinin arttığı dönemlerde üreticilerin bu yöntemi kullandığı ifade ediliyor. Böylece yüksek maliyetlerden de kaçınılmış oluyor.

Peki 2K çözünürlük olarak aldığınız monitörü optimize ederek 4K çözünürlüğe yükseltmek mümkün mü? Cevap hayır zira fabrika çıkışı yazılım 2560x1440 piksel çözünürlüğe kilitlendiği için açılması mümkün değil.

Kullanıcıların özellikle ekran üzeri metinlerde keskinliğin düşüklüğüne bakarak monitörünün 2K mı yoksa 4K mı panel kullandığını anlayabileceği ifade ediliyor. Zira 4K seviyesinden 2K seviyesine düşüldüğünde tam bire bir oranında piksel doğruluğu yakalanamıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13266 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
4k monitor, 2k monitor ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim