Anlık Bildirim

Nvidia mobil Super ailesinde 6 kartla karşımıza çıkacak

Turing GPU’lu çözümlerini Super’le güncelleyen Nvidia bu günlerde mobil pazar için de aynı hamlenin hazırlığını yapıyor.

Nvidia mobil Super ailesinde 6 kartla karşımıza çıkacak Tam Boyutta Gör

GPU devi Nvidia Turing GPU’lu kartlarını Super’le güçlendirerek oyunculara daha rekabetçi çözümler sundu. Firma bir süredir mobil kanatta da daha rekabetçi konuma yükselmek için hazırlık içerisinde.

RTX 2070 2 farklı modelle değiştirilecek

Gelen haberlere göre yeşil takım mobil tarafta 6 yeni model piyasaya sürecek. Üst seviyede RTX 2080, Super’le güncellenirken fiyatı sabit tutulacak. RTX 2070 ise 2 farklı model altında piyasaya sürülecek. RTX 2070’le aynı ismi taşıyacak ilk RTX 2070 aynı adlandırma altında muhtemelen saat hızıyla farklılaşacak. RTX 2070 Super’se yeni RTX 2070’e göre kaydadeğer performans artışı sunacak, buna karşın fiyat yine eski RTX 2070 seviyesinde kalacak.

Giriş segmentine GDDR6 takviyesi

RTX 2060 Super’de de yeni bir yongaya yer verilirken saat hızlarında da artışa gidilecek. giriş seviyesine geldiğimizde ise firma oyunculara 2 seçenek sunacak. GTX 1650 Ti, yine Turing GPU’lu GTX 1650’nin yerini daha fazla CUDA çekirdeği, GDDR5 yerine GDDR6 bellek ve yüksek frekansıyla alacak. Son olarak GTX 1050 de yeni GTX 1650 ile yer değiştirecek. GPU tarafında daha kaslı bir yonganın gelmesi beklenirken bellek kanadı da GDDR6 ile güçlendirilecek.

Tablo öyle gösteriyor ki Nvidia aynı masaüstü kartlarında olduğu gibi aynı fiyattan daha performanslı modellerle gelecek. Öte yandan her ne kadar yeni GPU’lar Intel’in 10. nesil işlemcilerine eşlik edecek olsa da isimlendirme bazı kullanıcıların kafasını karıştıracağa benziyor. Son olarak modellerin çıkış tarihi olarak mart sonu konuşuluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim