Anlık Bildirim

Nvidia Ampere'de %50 performans artışı ihtimali güçleniyor

Yeşil ekibin Ampere kod adlı GPU’ları donanım dünyası tarafından merakla bekleniyor. Görünüşe göre kartlar bir hayli iddialı geliyor.

Nvidia Ampere'de %50 performans artışı ihtimali güçleniyor Tam Boyutta Gör

GPU devinin yeni nesil kartları sızıntılardan takip ettiğimiz üzere seleflerinin üzerine heyecan verici geliştirme sunacak. ABD’de kurulacak süper bilgisayar hakkında konuşan yetkilinin açıklaması sızıntıları teyit ediyor olabilir.

Başkan yardımcısı ve aynı zamanda Indiana Üniversitesi’nde bilişim bölümünden sorumlu isim Brad Wheeler’ın açıklamasına göre 2 fazda kurulacak Big Red 200’de ilk aşamada 672 çift soketli nodda AMD EPYC 7742 işlemcilerinden toplamda 86 016 çekirdek ve 172 032 izlek elde edilecek.

Daha az kartla daha fazla performans

İkinci aşamada ise süper bilgisayara GPU takviyesine gidilecek. Sistemin planlandığı ilk aşamada 5.9 petaflops’luk hesaplama kapasitesi planlanırken şu günlerde değer 8 petaflops’a yükseltilmiş durumda. Açıklamaya göre Nvidia’nın yeni nesil kartlarının kullanılmasıyla sağlanan artış ayrıca daha az ekran kartıyla elde edilecek. Burada modellerin %70-75 daha fazla performans sunulması gelişmeye neden olarak gösterilmiş.

Nvidia Ampere'de %50 performans artışı ihtimali güçleniyor Tam Boyutta Gör

Volta mimarili Tesla V100 GPU’larından vazgeçiren performans artışı son kullanıcı pazarındaki kartlara uyarlandığında yaklaşık %50 artışa tekabül edebilir. Bu da geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan Ampere mimarili kartların seleflerinden %50 daha hızlı konumda ve 2 kat verimli olacağını doğrular nitelikte. Son olarak çıkış tarihi belirsizliğini koruyan Ampere modellerinin çoğunun TSMC’nin bantlarından çıkacağını hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4824 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia ampere, amd epyc 7742 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim