Anlık Bildirim

Nvidia'dan NV GPU yağmuru

Nvidia bir Alman sitesi tarafından ele geçirilen yol haritasına göre adeta sağanak GPU yağmuru olup yağacak

NV4x serisinde NV40, NV41, NV42, NV43, NV45 ve NV3x serisine ise mevcutlara ek olarak NV36 ve NV36X GPU'ları tanıtılacak.

NV40 yüksek fiyat yüksek performans sunacak bir kart olacakken şu anda hakkında pek bir şey bilinmeyen ama FX 5600 Ultra'lardan daha hızlı olması beklenen bir performans kartı olacak. Bu iki GPU ya bu senenin sonunda ya da gelecek senenin başında piyasaya çıkacak. NV40 IBM tesislerinde Nvidia için üretilecek ilk GPU ünvanını taşıyacak. Nvidia'nın hedefi NV40 ile ATI'yi fark atabilmek bu amaçla da mevcut NV35'in yaklaşık iki katı gibi bir hedefleri var.

2003'ün ikinci çeyreğinden itibaren ise Nv3x'ler Nv4x'ler ile yer değiştirecek.

NV 40 ve muhtemelen NV36/X hariç gelecek yılın ilerleyen aylarında çıkacak GPU'lar henüz tamamen kesin olmamakla beraber sadece PCI Express arabirimini destekleyecek yani AGP8X versiyonları bulunmayacak.

Bu her ne kadar oldukça dik bir geçiş gibi gözükse de esasında yumuşak geçişler çok daha fazla maliyet ve uyum sorunu oluşturuyor. Açıkçası bu konularda oldukça cesur davranan Apple akıllıca bir iş yaptı.

Microsoft'ta Windows Server 2003 ile aynı işi yaptı ve en sonunda Linux gibi rakiplerle hem hız hem de stabilite açısından rekabet edebilecek bir ürün çıkarttı.

Serial ATA ise esasında çok daha önce ihtiyaç duyulan bir formattı (hızı harcinde daha güvenilir bilgi aktarımı, gelişmiş hata düzeltme, yüksek ergonomi- ufak SATA kablosu gibi artıları ile) ama oldukça gecikmeler yaşandı çıkışında. Bundan ders almışa benzeyen Intel bu sefer PCI Express ile çok daha hızlı geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim