Anlık Bildirim

Nvidia'nın Atom işlemcili Ion platformu tehlikede!

Nvidia'nın Atom işlemcili Ion platformu tehlikede!

Nvidia'nın Ion platformu tehlikede! Hatırlanacağı üzere firma geçtiğimiz günlerde Intel'in Atom işlemcisini kullanan Ion isimli yeni platformunu tanıtmıştı. Atom işlemcisinin yakaladığı yüksek satış başarısı karşısında harekete geçen ve Atom tabanlı nettoplar için Ion platformunu hazırlayan Nvidia'nın hevesi kursağında kalabilir. Intel'in LGA775 formundaki işlemcileri için GeForce 9400M yonga setini Atom işlemci ailesine uyarlayan Nvidia, düşük güç tüketimi, DirectX 10 desteği ve yüksek tanımlı video oynatma özellikleriyle yüksek satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyordu. Fakat gelen yeni bilgilere göre Intel, Nvidia'nın bu girişimine pekte sıcak bakmıyor.

Digitmes'ın haberine göre Intel'in Atom işlemcilerini 945 yonga seti çözümleriyle paket olarak satma hedefinde olduğu ve işlemcilerin tekil olarak üreticilere sağlanmasından yana olmadığı belirtiliyor. Intel'in Atom işlemci ailesini 945 yonga setiyle pazarlamasında iki önemli neden bulunuyor ki bunlar daha yüksek gelir beklentisi ve ekran kartı pazarından daha yüksek pay kapabilme arzusu.

Zira bilindiği üzere pek dikkat çekmese de yaygın olarak kullanılan entegre grafik işlemcili yonga seti çözümleriyle Intel segmentinde hem Nvidia hem de AMD-ATi'nin önünde yer alıyor. Açıkçası SLI teknolojisinin Core i7 platformunda kullanımı sonrası Nvidia ve Intel arasında Atom platformu için bir anlaşmaya varılabilir mi bunu zaman gösterecek fakat sahip olduğu özelliklerle 945 serisi yonga seti ailesine göre daha fazlasını vaat eden GeForce 9400M'e karşı Intel'in bir an önce G4x serisi yonga setlerini Atom platformuna uyarlaması gerektiği de önemli bir gerçek.

Tüm bu gelişmelere ek olarak Ion platformunun geleceği için büyük sistem üreticilerinin düşünce ve talepleri de zaman içerisinde etkili olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim