Anlık Bildirim

OQO dan sınırları zorlayan UMPC

2000 yılında kurulan ve San Francisco merkezli OQO firması sadece UMPC(ultra mobile personal computer- çok kolay taşınabilir kişisel bigisayar) üretimi gerçekleştiriyor. Üretime geçtikten kısa bir süre sonra yıldızı parlayan ve bir çok önemli ödüle sahip olan firma kısa zamanda UMPC konusunda akla ilk gelen markaların arasına girmeyi başardı. Firmanın yeni UMPC'si e2 de barındırdığı özelliklerle görenleri hayrete düşürecek cinsten. OQO e2, Windows Vista çalıştırabilecek düzeyde bir ürün. Ürünün marifetleri Vista çalıştırmakla da sınırlı değil.

Firmanın yeni UMPC'si e2, kaydırmalı bir LCD ekrana sahip. Böylece cihazı kullanmadığınızda kapladığı yer minimuma indirgenmiş oluyor. 5" boyutundaki WVGA LCD ekran 800x480 doğal çözünürlük, ayrıca 1000x600 ve1200x700 yuvarlatılmış çözünürlük sunabiliyor. Ekran yukarı kaydırılarak açıldığında da alt taraftaki 58 adet arka aydınlatmalı QWERTY klavye ortaya çıkıyor. Bu tuşlardan 18 tanesi sık kullanılan tuşların kısayolları olarak da işlev gösteriyor. Klavyenin numara tuşlarının olması ve istediğiniz zaman tuşları kilitleyebilmeniz klavyenin diğer özellikleri arasında. Klavyede fare tuşları gibi çeşitli tuşların olmasının yanında, fareyi hareket ettiren bir düğme de yer alıyor. Sayfaları yukarı aşşağı ve sağa-sola kaydırma işlemlerini ise ekranın sağ alt köşesinde bulunan "TouchScrollers" adı verilen bölümden kolayca yapabilmek mümkün.

OQO dan sınırları zorlayan UMPC

OQO e2, donanım olarak da oldukça üstün özelliklere sahip. Üründe isteğe bağlı VIA'nın 1.5 veya 1.6GHz'lik C7M ULV işlemcisi kullanılıyor. Bu işlemciye eşlik eden VX700 yongaseti grafik çekirdeğini de içermekte. Ekran kartının bellek ihtiyacı dinamik olarak ayarlanarak sistem belleğininden elde edilen verim arttırılmış. 1GB DDR2 533 bellek içeren sistem isterseniz 60 ile 120GB arasındaki sabit disklerle, isterseniz 32 GB'lık SSD(solid state disk- katı halli disk)lerle de satılmakta.

OQO e2, giriş çıkış ve bağlantı noktaları konusunda da oldukça zengin bir ürün. e2 de 1 adet 3.5mm ses bağlantısı, HDMI portu, 1 adet USB 2.0 bağlantısı ve cihazı özel standına bağlamaya yarıyan bir soket bulunuyor. HDMI portu üzerinden 1920x1200 e kadar görüntü verebilen cihaz, bağladığınız televizyon, projektör, veya monitör gibi görünütü arabirimlerini tanıyıp, yaptığınız ayarları hatırlama özelliğine sahip. Bunun dışında kablosuz yetenekleri de tüm ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte. Dahili WiFi (802.11a/b/g) bağlantısının yanında Bluetooth 2.0 da bulunmakta.

OQO dan sınırları zorlayan UMPC

OQO e2'yi isterseniz ayrı satılan özel standına takarak tam fonksiyonlu bir kişisel bilgisayara dönüştürebilirsiniz. Bu stand sayesinde e2 UMPC'niz DVD yazıcıya, ethernet portuna, Analog monitör çıkışına, HDMI üzerinden DVI bağlantısına ve 3 adet USB 2.0 bağlantısına sahip oluyor. Hareketli kolu sayesinde ürünü kullanmadığınız veya bir yerlere taşıdığınız zaman katlayıp rahat taşıma imkanına da sahipsiniz. 142mm(W) x 84mm(H) x 26mm(D) ölçülerinde ve 454 gr ağırlığındaki e2, 3 saat pil ömrü sunarken, daha yüksek kapasiteli bataryasıyla bu süreyi 6 saate çıkarmak mümkün. Ürün ile ilgili satın alma ve diğer bilgilerine firmanın web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim