Anlık Bildirim

P4 3.06 GHz hakkında: bir röportaj ve bir benchmark

The Adrenaline Vault Intel'den Gabe Achanzar ile Intel'in CPL'in Unreal Tournament 2003 turnuvasına sağladığı P4 3.06 GHz işlemcisi hakkında bir röportaj yapmış. Bazı önemli soru ve cevapları özet haline getirip çevirdim. Aşağıda bunları bulabilirsiniz. Orjinal röportajı okumak için haberin linkini tıklayın.

- Pentium 4 3.06 GHz işlemci Intel'in ikinci bir işlemciyi emüle etmesini sağlayan yeni komut setlerini içeriyor mu ?

  • Pentium 4 3.06 GHz Hyper-Threading teknolojisini destekliyor.Bu teknoloji sayesinde yazılımlar ya da işletim sistemi 1 fiziksel işlemci olmasına rağmen 2 mantıksal işlemci görüyor. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

- Yüzdeye vurursak  Pentium 4 3.06 GHz ve Pentium 4 2.8 GHz arasında ne kadarlık bir fark var ?

  • 200 MHz'lik farktan oluşan bir artış var. Hyper Threading sayesinde de bazı uygulamalarda %25 varan farklar oluşabiliyor.

- Pentium 4 3.06 GHz processor yeni bir güç kaynağı gerektiriyor mu?

  • Standard ATX12V sorunsuz çalışıyor. Ama anakartın Pentium 4 3.06 GHz işlemciyi desteklemesi lazım. (Burada bahsedilen PWM 4 fazlı olan anakartlar )

Bu arada myhard.com adlı site Pentium 4 3.06 GHz ile ilgili bazı resimler yayınladı. Resimlerde Sisoft Sandra ile yapılmış bir benchmarka WCPUID gözüküyor. HT'li yeni P4 Arithmetic Benchmarkta 7000 MIPS (saniyede milyon işlem) sınırını geçip 7111 MIPS'e ulaşmayı başarmış.

|

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim